Egyéb · 2020.08.14.

PETŐFI SZÍNHÁZ – Ismét operettfesztivál

Gálvölgyi János Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész lesz a díszvendége a III. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztiválnak, amelyet augusztus 19-én és 20-án, szerdán és csütörtökön rendeznek meg a Veszprémi Petőfi Színház szervezésében. A látványos, ingyenes, szabadtéri nyitóceremónián primadonna, bonviván, táncos komikus, 40 tagú koncert fúvószenekar, neves cirkuszművészek, valamint táncegyüttesek is várják a nézőket.

Augusztus 19-én 16 órakor a Veszprémi Petőfi Színház előtti dísztéren tartják a megnyitó ünnepséget, amelynek házigazdája Oberfrank Pál Jászai Mari-díjas, érdemes művész, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója. A műsor szerkesztője, rendezője és konferansziéja Keller János színművész. Az eseményen közreműködik Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara Hégely Ákos vezényletével, a Bonita Sporttánc Egyesület, Ninh Duc Hoang Long operaénekes, a Budapesti Operettszínház művésze, Bóbis László szteppvilágbajnok és táncosai, Szóka Júlia Fesztivál-díjas operettprimadonna, Rippel Ferenc és Rippel Viktor Hortobágyi Károly-díjas, érdemes művészek, a világ vezető artistái, valamint a Veszprémi Petőfi Színház művészei. A nyitóceremónia díszvendége Gálvölgyi János, akivel a megnyitó után Nemlaha György művészeti író és Oberfrank Pál beszélget a színház előcsarnokában.


A szerda este fő műsoraként Kálmán Imre Marica grófnő című operettjét láthatják a nézők a címszerepben Eperjesi Erikával, Tasziló – a darabban álnéven Török Péter – szerepét pedig Domoszlai Sándor formálja meg. A színpadra lép még Fritz Éva, Egyházi Géza, Balázs Andrea, Kállai Bori érdemes művész, Kőrösi Csaba Petőfi-díjas, Keresztes Gábor, valamint Rikker Marika. Közreműködik a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar, az előadás karmestere Farkas Pál.

Csütörtök este nagyszabású operettgálával zárul a fesztivál, ami emlékezetes estét ígér a hungarikummá vált műfaj kedvelőinek, akik a legnagyobb operettslágereket a legnépszerűbb énekesek előadásában hallhatják. Frankó Tünde, Peller Károly, Kardffy Aisha, Tassonyi Balázs, Füredi Nikolett és Buch Tibor minden bizonnyal elvarázsolja majd a nézőket. Az est rendezője Somogyi Szilárd.

A szerdai és csütörtöki esti előadások mellett rengeteg tartalmas, ingyenes program várja a kikapcsolódásra vágyókat. A családokra gondolva számos gyermekműsort is kínálnak a szervezők. Augusztus 19-én a Veszprémi Ifjúsági Táncegyüttes Lúdas Matyi című előadása szórakoztatja a családokat. Augusztus 20-án a Kerek kő című interaktív mese csalogatja a Veszprémi Petőfi Színház előtti térre a kisebbeket és a nagyobbakat, amely Nyáry Bernadett és Tűzkő Sándor előadásában látható. Délben jó ebédhez szól az operett a veszprémi teátrum művészeivel, valamint Horváth Péterrel és Horváth Elemérrel. Délután közös mókára, játékra hívják az ifjú nézőket a Kutyácska című interaktív mesével. Kövesdi László István színművész interaktív bohócjátéka is gazdagítja a kínálatot Nocsak, nocsak címmel. A fenti programokkal párhuzamosan szerdán 14 órától, csütörtökön pedig 10.30-tól gyereksziget is várja a fiatalokat.

Nem hiányozhatnak a színház előtti térről a már hagyománnyá vált szabadtéri koncertek sem. Szerdán a Veszprémi Petőfi Színház társulata ad ízelítőt a következő évad első nagyszínházi bemutatójából, az Egy csók és más semmi című operettből Óhidi Levente zongorakíséretével, amelyet ifj. Csík Benedek és zenekara produkciója követ, a nap végén pedig, késő este a Veszprém Ifjúsági Táncegyüttes, valamint Vizeli Bálint és zenekara folklórműsora és táncháza szórakoztatja a közönséget.

Csütörtök délután és este is érdemes lesz felkeresni a színház előtti teret. Ekkor a Pécsi Nemzeti Színház művészei adnak műsort Pécsi operettvarázs címmel. Fellép Gulyás Dénes Kossuth-díjas operaénekes, Tatai Nóra, Györfi Anna és Bognár Szabolcs, zongorán kísér Oberfrank Péter Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, karmester, érdemes művész. A műsorban közreműködik Nemlaha György és Oberfrank Pál. Ezt követően Kalló Zoltán és zenekara garantálja a jó hangulatot.

A fesztivál egésze alatt gazdag ízeivel várja a közönséget a GastrOperett.

A szervezők felhívják a figyelmet, hogy az eseményt a jelenlegi szabályok és rendelkezések fokozott betartása mellett tudják megtartani, ezért a nézőszám korlátozása miatt valamennyi ingyenes programra előzetes regisztráció szükséges, melyet a 20 772 8200-as telefonszámon lehet megtenni hétköznaponként 8 és 18 óra között.


[fbcomments]