Közérzet · 2018.07.26.

NYOMTASSTEIS – Titkolózás a kórházi fertőzésekről

Egy friss közvélemény-kutatás szerint a teljes népességnek csupán 41 százaléka támogatja a paksi atomerőmű bővítését. Az oroszoktól felvett hitelről pedig még rosszabb az emberek véleménye. Újraindítja a Romániának, illetve Bulgáriának szóló híradásait a Szabad Európa Rádió. Ennek kapcsán a Nyomtass te is! mozgalom aláírásgyűjtést kezdeményezett, hogy Magyarország is kerüljön be ebbe a programba, hiszen felmérések szerint nálunk még az említett két országnál is rosszabb a helyzet.

Miközben a képviselők a saját fizetésüket jócskán megnövelték, arra nem voltak hajlandók, hogy a méltatlanul alacsony otthonápolási díjakkal is megtegyék ugyanezt.


Hiába mondta ki a bíróság még áprilisban jogerősen, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem titkolózhat tovább a kórházi fertőzésekről, a pert indító Társaság a Szabadságjogokért továbbra sem kapta meg a kért statisztikákat. A minisztérium ugyanis a bírósági döntés felülvizsgálatát kezdeményezte, és addig sem adja ki az adatokat, amíg elbírálják a kérését.

Többek között ezekről a témákról ír a Nyomtass te is! új száma, amely innen letölthető. Olvassa, nyomtassa, terjessze!

nyomtassteis-53szam-p1

nyomtassteis-53szam-p2


[fbcomments]