Közérzet · 2019.08.05.

NYOMTASSTEIS – Tanárhiány, korrupció, fűtött focipályák…

Több ezer pedagógust keresnek az ősszel induló tanévre, van ahol „bármilyen” szakost is felvennének. A hiány oka nem túl bonyolult, az időnként megalázó bérek és munkafeltételek nem teszik vonzóvá a pályát a fiatalok számára – a Nyomtass te is! friss számának fő témája a tanárhiány.

Elárverezték annak a tiszaújvárosi asszonynak a lakását, aki azért nem tudta fizetni a hitelét, mert letépte a karját egy rossz tésztagép, és nem tudott dolgozni.


Titkolni sem próbálják, hogy a Fidesz-vezetők családtagjai automatikusan juthatnak hozzá százmilliós állami támogatásokhoz. Most Rogán Antal miniszter feleségéről derült ki, hogy közel 300 millió forintot kapott az adófizetők pénzéből.

A Microsoft Magyarország az amerikai hatóságoknak július végén beismerte, hogy 2013 és 2015 között egy „vezető tisztviselője és több alkalmazottja részt vett” egy vesztegetésekre épülő korrupciós ügyben. Az ügy következményeként 2,6 milliárd forintnyi bírság megfizetését vállalták.

Soha nem ér véget a focival kapcsolatos őrületes pénzpocsékolás. Jövő évtől már az NB II-es focipályákat is kötelező lesz fűthetővé alakítani.

Olvassa, nyomtassa, terjessze! A Nyomtass te is! legfrissebb száma innen letölthető.

 


[fbcomments]