Közérzet · 2018.11.30.

NEMZETI KOCSMA – Liberális serpákkal a Bakony mélyén

Hetente egyszer az Echo televízió szellemi wellnessként értékelt adásában, a Sajtóklubban összeül négy újságíró, műsorvezető azon röhögni, milyen hülye az ellenzék. Másutt ritkán hallható bődületekkel szórakoztatják egymást a „vitaműsorban”. Csakhogy nekik nincs kivel vitázniuk, mert tökéletesen összhangban, kis NER-csapatban játszanak, így felüdülésként szükségük is van némi kocsmai hangulatra.

A beharangozó szerint ez egy „egyedi hangvételű elemzés újságírókkal”. Ami akár szó szerint is érthető. Ülnek, vagyis inkább terpeszkednek a stúdióban, saját vicceiken hahotáznak, fuldokolnak a röhögéstől, szellemesek. A legutóbbi adások egyikében némi gruevszkizés meg gyurcsányozás után előkerült a „láthatósági határ alatti”, 0,01 százalékos Fekete-Győr András a „külföldről bérelt mozgalmával”, és ekkor úrrá lett rajtuk a féktelen jókedv. Meg egy kis buzizás.


Bayer Zsolt műsorvezetőnek mi más jutott volna eszébe, mint az, hogy Kubában engedélyezték a „ratyik” házasságát. Ettől a hírtől „hangos zörejjel esett le a kő a szívéről”, ugyanis szerinte végre megoldódhat a fiatal momentumos gondja, mert Kubában kérhet menedékjogot. Egymást túllicitálva kabaréztak azon a beszóláson, hogy négyük közül egyikük sem látta a fiatal politikus barátnőjét. Bayer a könnyeit törölgette, tökéletes egyetértésben szórakoztatták magukat „a nemzet hangjának” kocsmájában.

Ekkor került elő a Bakony. A laza kis társaság a jövőbe is látott, amikor majd az említett politikus kampányidőben járja a vidéket. Ragályos nevetőgörcs rázta őket, egymást túllicitálva vihogtak a saját ötleteiken. Például: elindul az ellenzéki a Bakonyba. A „Bakonyerdő legmélyére”, na, hol is van az? Ja, hát Bakonybélben (röhögés). És jajj neki, mármint Fekete-Győrnek, ha a vidéki kampányolás előtt nem vesz túlélő gyakorlatokat, nem készül fel rendesen, nem tanulja meg a „bennszülöttek” nyelvét (hihihhaha), nem visz hideg kosztot, egyebet, mert az erdők mélyén találkozhat a „törzsi magyarokkal” gombászás közben. És ott bizony nincs útjelző tábla, amely irányt mutat Budapest felé, így nyilván szüksége lesz egy „liberális serpára” – szóval nem kell vidékre menni az ilyeneknek.

Nagyon vicces…

A nemzet hangja(i), Bayer Zsolt műsorvezető, Huth Gergely a, a PestiSrácok.hu főszerkesztője, Szentesi Zöld László, a Magyar Demokrata újságírója és Bencsik András, a lap főszerkesztője itt beszélgetnek.


[fbcomments]