Közérzet · 2020.07.06.

NAGY ÜZLET – Menesztették a lélegeztetőgép-bizniszben érintett üzletembert

Nagyot kaszáltak azok a cégek, amelyek megbízást kaptak a kormánytól lélegeztetőgépek vásárlására, miközben kiderült, hogy az államilag támogatott több száz milliárdos üzlet cégvezetője egyben tulajdonosa a berendezések üzemeltetésével megbízott cégnek is, írja a hvg.hu.

A történet pikantériája, hogy a gépeket beszerző OTT-ONE Nyrt. illetékesei a hvg cikke nyomán értesültek arról, hogy Martonicz Dániel felügyelőbizottsági tagjuk tulajdonosa annak a cégnek, amely több mint hatmilliárdért helyezheti üzembe a kínai lélegeztetőgépeket.


Az OTT-ONE Nyrt. elnök-vezérigazgatója, Májer Bálint menesztette Martonicz Dánielt. Erről a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett társaság vezetése a BÉT honlapján vasárnap délután meglehetősen csöndes közleményt adott ki.

Bővebben a témáról itt.

[stextbox id=”warning”]

A hvg.hu tette közzé a beszerzésről szóló információkat:

A Külügyminisztérium tájékoztatása szerint a lélegeztetőgépek átlagára 56 647 euró, átszámítva durván 19 millió forint volt. A gépek üzembe helyezésére további 7,5 milliárd forintot költöttek. A veszélyhelyzet alatt (március 11–június 17.) 10 515 darab lélegeztetőgép érkezett az országba, ebből 10 097 invazív, 418 pedig non-invazív (vagyis a súlyos, koronavírusos betegek ellátására nem alkalmas.”

[/stextbox]


[fbcomments]