Közérzet · 2019.02.18.

MÁTÉ BENCE – Ismét a világ legjobbjai között

A londoni Természettudományi Múzeum 1964 óta rendezi meg az Év Természetfotósa versenyt, ahol közel száz ország több ezer fotósának több tízezer képe közül választják ki a legjobbakat a különböző kategóriákban – írja a Qubit.

Idén, vagyis a 2018-as díjaknál először közönségszavazást is hirdettek, amelynek győzteseit szerdán jelentették be. A múzeum kurátorai idén több mint 45 ezer fotóból választottak ki 25-öt, amelyek közül a közönség megszavazhatta a kedvenceit.

oroszlanok

A győztes az új-zélandi David Lloyd fotója lett, amely két hímoroszlán (valószínűleg testvérek) több mint félperces köszöntési rituáléját örökítette meg. Michael Dixon múzeumigazgató szerint „az oroszlánok összetett társas kötődésre képes lények, David győztes képe pedig betekintést nyújt a belső világukba. Remélem, hogy a fotóból sugárzó empátia és csoda még több embert inspirál majd arra, hogy cselekedjen a természet védelmének érdekében”.

hienak

A múzeum további négy olyat alkotást emelt ki, amelyre szintén rengeteg közönségszavazat érkezett. Ezek között volt Máté Bence neves magyar természetfotós Egy játék, három kutya című fotója is, amely a dél-afrikai Mkuze területén készült, és három kölyök afrikai vadkutyát, más néven hiénakutyát ábrázol, amint a testvérállatok egy impala lábával játszanak.

Bővebben olvasson a témáról és gyönyörködjön a képekben itt!

 

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!