Közérzet · 2020.02.05.

LMP – A Görgey utcában lesz kutyafuttató?

Gerstmár Ferenc (LMP) képviselő következetesen kiáll a  a Görgey Artúr utcába tervezett kutyafuttató kialakítása mellett. Erről tartott ma sajtótájékoztatót.

A képviselő 2018 júniusában indítványt nyújtott be a közgyűlésre a következő határozati javaslattal: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése egyetért azzal, hogy a felelős állattartás elősegítése érdekében kutyafuttatók létesítésére van szükség a városban. Első lépésként felkéri a polgármestert, hogy a Jutasi úti lakótelep területére vonatkozóan készíttessen helyszínjavaslattal és költségkalkulációval tervet kutyafuttató létesítésére.


A közgyűlési többség elutasította az indítványt. Aztán örvendetes módon a 2019 szeptemberében elfogadott zöldfelületi stratégia már foglalkozott a témával, és a megszavazott határozat feladatként fogalmazta meg 2020. március 31-i határidővel a közterületi kutyafuttatók kijelölését, egész pontosan a döntés előkészítését.

– Ezért a 2. választókerület képviselőjeként kértem a városüzemeltetési irodát, vizsgálják meg, hogy alkalmas-e közterületi kutyafuttató kialakítására a Görgey Artúr utca keleti, Deák Ferenc Általános Iskolával átellenes oldalán elterülő füves-fás terület – mondta. – Amennyiben igen, szorgalmazom, hogy az erre a célra szánt idei költségvetési keretből, ami reméljük lesz, valósuljon meg itt kutyafuttató. A javasolt helyszín egyébként a szomszédos 5. választókerületben élők jelentős része számára is könnyen elérhető lehetőséget kínálna. A kutyafuttatók a kutyatartók és a kutya nélküliek konfliktusmentesebb együttélését is segíthetik. Megfelelő infrastruktúra kialakítása mellett számíthatunk arra, hogy mindkét csoport és természetesen a kutyák mindennapjait egyaránt sikerül gondtalanabbá tenni.


[fbcomments]