Egyéb

Lime – Kell-e nekünk is rollerzsandár?

A veszprémiek kedvenc közösségi oldalának olvasói naponta teszik ki az elhagyott rollerek fotóit és arról „beszélgetnek” egymással a bejegyzéseikben, vajon mi lesz a Lime-okkal, ki viszi el őket, hova kellene vinni, mikor és miért hagyják el őket az emberek.

A bécsi rollerzsandár

A Bécsi Gazdasági Kamara és a Lime ezért májusban egy „scooter sheriffet” állított szolgálatba. A bécsi rollerfelügyelő feladata, hogy felállítsa az eldőlt járgányokat, elvigye az útból a gyalogosforgalmat akadályozó Lime-okat, és figyelmeztesse az embereket, ha szabálytalanságot követnek el. Ha a két hónapos próbaidő alatt a sheriffnek sikerül javulást elérnie, akkor döntenek a folytatásról, olvashattuk a telex.hu oldalán A Guardian szerint a balesetek növekvő száma miatt Moszkvában például sebességkorlátozást vezettek be az elektromos rolleken. 

Szerteszét heverő rollerek az olasz utcákon

Egyelőre nálunk még nem tisztázott, hogy a roller kerékpár, motorkerékpár vagy valami egyéb, mert a KRESZ-ben nem szerepel. Már a kormány előtt van az Országos Balesetmegelőzési Bizottság által alaposan átrágott javaslat, amely az új e-eszközök közlekedési sorsát is meghatározza – tudta meg az Infostart.

Mi pedig megkérdezzük olvasóink mit gondolnak, vajon nálunk Veszprémben is szükség lenne rollerfelügyelőre? 

Az alábbi videón azt láthatjuk, hogy indexes kollégák egy „őrült kísérletet” vittek végbe és a rendőrség útmutatásait követve rollerrel átszelték a fővárost. 

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago