Egyéb · 2021.06.20.

Lime – Kell-e nekünk is rollerzsandár?

A veszprémiek kedvenc közösségi oldalának olvasói naponta teszik ki az elhagyott rollerek fotóit és arról „beszélgetnek” egymással a bejegyzéseikben, vajon mi lesz a Lime-okkal, ki viszi el őket, hova kellene vinni, mikor és miért hagyják el őket az emberek.

A bécsi rollerzsandár

A Bécsi Gazdasági Kamara és a Lime ezért májusban egy „scooter sheriffet” állított szolgálatba. A bécsi rollerfelügyelő feladata, hogy felállítsa az eldőlt járgányokat, elvigye az útból a gyalogosforgalmat akadályozó Lime-okat, és figyelmeztesse az embereket, ha szabálytalanságot követnek el. Ha a két hónapos próbaidő alatt a sheriffnek sikerül javulást elérnie, akkor döntenek a folytatásról, olvashattuk a telex.hu oldalán A Guardian szerint a balesetek növekvő száma miatt Moszkvában például sebességkorlátozást vezettek be az elektromos rolleken. 

Szerteszét heverő rollerek az olasz utcákon

Egyelőre nálunk még nem tisztázott, hogy a roller kerékpár, motorkerékpár vagy valami egyéb, mert a KRESZ-ben nem szerepel. Már a kormány előtt van az Országos Balesetmegelőzési Bizottság által alaposan átrágott javaslat, amely az új e-eszközök közlekedési sorsát is meghatározza – tudta meg az Infostart.

Mi pedig megkérdezzük olvasóink mit gondolnak, vajon nálunk Veszprémben is szükség lenne rollerfelügyelőre? 

Az alábbi videón azt láthatjuk, hogy indexes kollégák egy „őrült kísérletet” vittek végbe és a rendőrség útmutatásait követve rollerrel átszelték a fővárost. 

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!