Sport

A hit és akarat diadala a Puskás Arénában

A labdarúgó-Európa-bajnokságot rendező tizenegy ország tizenegy városa közül ismét csak a budapesti Puskás Ferenc Arénában volt majdnem telt ház. Több mint hatvanezren várták a világbajnok franciák elleni összecsapást és százezrek a televíziók előtt, az ország közösségi terein.

Büszkeségtől dagadó kebellel, hogy a „halálcsoportban” szupersztárok – Varane, Grinzeman, MBappé, Pogba, Benzema és a többiek – ellen játszhatnak a mieink. És persze félelemmel a szívekben. Nehogy nagy vereségbe szaladjon bele Marco Rossi szövetségi kapitány együttese, a Puskás Arénában, merthogy a gall-kakasosok Münchenben legyőzték Németországot és a magyarokat is két vállra fektetve akarták bebiztosítani a továbbjutásukat, már az utolsó csoportmérkőzés előtt.

Fiola Attila gólja új dimenzióba helyezte a mérkőzést

Fiola Attiláék azonban csattanós választ adtak azoknak, akik már a sorsoláskor elkönyvelték Magyarország három vereségét és a kvartettben a pont nélküli utolsó helyét. A fehérvári játékos az első félidő hosszabbításában szerzett vezető gólja új dimenzióba helyezte a mérkőzést a Puskás Arénában. Méghozzá azért, mert a mieink még nagyobb akarattal, óriási szívvel, fegyelmezettebben, szervezettebben játszottak, mint a portugálok ellen. A franciák egyenlítő gólja után a szurkolók többsége tartott attól, hogy a végén ismét győz a gyorsabb, technikásabb, erősebb csapat, amelyhez a helyzeteik is megvoltak, de nem. Az 1-1-es döntetlen azt is bizonyította, hogy a nagyobb tudást lehet ellensúlyozni sok futással, a taktika fegyelmezett betartásával. De leginkább a hittel. Amiből a csapatnak több van, mint a drukkerek többségének. És ebben elévülhetetlen érdemei vannak Rossinak! Az olasz szakember ugyanis érkezése óta megtanította a válogatottunk keretébe meghívott futballistákat egymásért küzdeni, csapatban gondolkodni. Sőt, csak ilyen szellemiségű játékosokat keres a közös munkához.

Ez a győzelemmel felérő döntetlen azt jelenti, hogy maradt esélye a csoportból tovább jutni a magyar válogatottnak. Ehhez Németországot kell legyőzni szerdán a bajor fővárosban. Az ismert film címére hivatkozva: Menekülés a győzelembe! Erre a lehetőségre csak kevesen gondoltak a torna kezdetén.

Vass Szilárd – Fotó: Penovác Károly

Van egy fiatal, tehetséges veszprémi futballista, aki viszont megmondta a tutit, két nappal a franciák elleni ütközet előtt. A Practical VLS játékosa, Vass Szilárd egy televíziós interjúban úgy fogalmazott, biztos abban, hogy a Puskás Arénában gólt lövünk és 1-1 lesz a végeredmény.

Kedden érdeklődöm nála, hogy mi lesz a németek ellen…

D.T.

Fotó: goal.com

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago