Életmód / Egyéb · 2017.07.01.

LILIOMKERT – A hangulat olyan, mint Káptalantótiban

Aki járt már Káptalantótiban, a Liliomkert Piacon, annak nem kell ecsetelni, mivel találkozik az odalátogató. Aki pedig még nem járt ott, élvezze helyben a “kistestvére” kínálatát, hangulatát: Veszprémben minden pénteken négytől este nyolcig Liliomkert Kamra a volt Erdei vendéglő udvarán.

A Liliomkert ötletgazdája és motorja, Harmathy Ildikó biológus mérnök és feltaláló a veszprémieknek is szeretne örömet szerezni, ezért indította el május végén itt is a Liliomkertet.

– Miért éppen a volt Erdei vendéglő udvarán? – mosolyog Ildikó. – Az épületben működik a gyerekeim családi vállalkozása: itt készül a Nadaps nevű termékünk, a mézzel, citromlével és almalével ízesített szárított zöldség. Adta magát, hogy ebben az árnyas, barátságos udvarban csináljuk meg a piacot. Itt olyanok is árusítanak, akik Káptalantótiban szoktak, de olyanok is, akik Veszprém környékén élnek. A piacozókat mi keressük és hívjuk meg. Változatosságra törekszünk, hogy minél többféle áruval vonzzuk ide az érdeklődőket.

A Liliomkert Kamrában kapható méz, gyümölcslé, lekvár, bor, sajt, kolbász, ékszer, táska, rongybaba és még százféle termék – minden házi készítésű, kézműves. Az árusok kedvesek, kínálják a nézelődőket: kóstolják meg a finomságokat, mesélnek arról, hogyan készülnek a termékeik. A gyerekek számára egy csomó papír, színes ceruza és egyéb van kikészítve az egyik árnyat adó tető alatt, hogy egy percig se unatkozzanak, amíg apa és anya nézelődik. A büfében zöldséglé, kávé, üdítő várja a felfrissülni vágyókat.

Bármerre nézünk, elégedett, mosolygós arcokat, kedélyesen beszélgető embereket látunk. Találkozunk régi ismerősökkel, barátkozunk új emberekkel. A hely pici, úgy tizenöt árus fér el a kis udvaron az asztalaival, de órákat tölthetünk itt, és észre sem vesszük az idő múlását. Ugyanezt éreztük évekkel ezelőtt, amikor Káptalantótiban jártunk…

(A galéria bármelyik képre kattintva kinyílik.)

 


[fbcomments]