Életmód · 2017.10.28.

KITÜNTETÉSEK – Sokat tettek Veszprém turizmusáért

Kiemelkedően eredményes szakmai tevékenységük elismeréseként Miniszteri Elismerő Oklevéllel tüntették ki Neubauer Sándornét, a Veszprémi Turisztikai Egyesület elnökét, a Villa Medici Hotel és Étterem egyik tulajdonosát és dr. Lőrincz Katalint, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar Turizmus Intézeti Tanszék egyetemi docensét, intézetigazgatóját.

A méltatásban elhangzott, hogy Neubauer Sándorné családjával 1991-ben alapította és nyitotta meg a veszprémi viadukt tövében, az állatkert szomszédságában lévő, a város akkori egyetlen elegáns ételbárját. A minőségi gasztronómia elkötelezett híveiként végzett kitartó és színvonalas szakmai munkájuknak köszönhetően családi vállalkozásuk étteremmé bővült, majd 1996-ban az étterem szomszédságában egy nívós hotel nyitotta meg kapuit, melyek magas rangú állami és városi protokoll rendezvényeknek, államfői találkozóknak, delegációi találkozóknak adtak otthont és számos szakmai elismerésben részesültek, melyek hozzájárultak Veszprém város turisztikai és gasztronómiai hírnevének öregbítéséhez.


A 2005-ben alakult Veszprémi Turisztikai Egyesület oszlopos, alapító tagja Veszprém főbb turisztikai attrakcióinak fenntartóit és szolgáltatóit tömörítő civil szervezetnek. Társadalmi munkában betöltött egyesületi elnöki szerepe nagymértékben hozzájárult, hogy 2016-ban közadakozásból és a város kultúra iránt elkötelezett polgárainak összefogásával Veszprém város zeneszerető közönsége részére sikerült megvásárolni a régóta vágyott Steinway hangversenyzongorát. Neubauerné 2010-től tagja a világ legrégebbi és legnívósabb gasztronómiai szervezetének, a Chaîne des Rôtisseurs Világszervezet magyarországi egyesületének.

Dr. Lőrincz Katalin elhivatott turisztikai szakember, aki hosszú évek alatt nyújtott kiváló szakmai munkájával, szintetizáló képességével, stratégiai gondolkodásával, külföldi kutatói és munkatapasztalataival gazdagította és segítette a város turisztikai működését, piacra jutását.

Megalapította 1998-ban a Tourinform Veszprém irodát, melyet 2009-ig önkormányzati intézményként vezetett, a 2005-ben alakult Veszprémi Turisztikai Egyesület oszlopos tagja, a helyi turizmusirányító és összefogó szervezetekkel mind a mai napig szorosan együttműködik. Elsők közt ismerte fel a turizmus strukturális átalakításának lehetőségét és szükségességét. A Pannon Egyetem elismert főállású oktatója, ahol egyetemi docensként és intézetvezetőként dolgozik.

A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának támogatásával idén megjelent Turizmusmarketing című kötete, mely a magyar nyelven elérhető turisztikai szakkönyvek közül elsőként foglalkozik kizárólag a turizmusmarketinggel.


[fbcomments]