Közérzet · 2019.04.20.

KISZÁRADVA – Szökőkutak, ivókutak, csobogók

Meleg van, szinte nyárias meleg. Meg húsvét, meg hosszú hétvége. Sokan sétálnak a városban, turistacsoportok róják az utcákat, parkokat. Rácsodálkoznak az épületekre, a tavaszi színekben pompázó virágágyásokra, …és az elapadt vizű szökőkutakra, csobogókra, ivókutakra.

Kovács Zoltántól, a veszprémi önkormányzat városüzemeltetési irodájának vezetőjétől megtudtuk, hogy az elmúlt években május elseje volt a „vízfakasztás” napja, de a hirtelen beköszöntött kora nyárra tekintettel ezt most megpróbálják kicsivel korábbra hozni. A húsvéti ünnepnapokat azonban muszáj lesz már kibírnunk anélkül, hogy a közterületi ivókutaknál a szomjunkat olthassuk, mert a kötelező vízminőségi, bakteriológiai vizsgálatokat el kell végezni előbb.


Többen szóvá tették, hogy R. Kiss Lenke színházkerti díszkútjának bájos lányalakja (képünkön) éppenséggel évek óta nélkülözi az üdítő vízpermetet. Kovács Zoltán ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a színház és a színházkert hamarosan kezdődő rekonstrukciójával párhuzamosan a Zöld város-program keretében a szobrot fel fogják újítani. Reméljük, hogy a város lakóinak egyik kedvenc köztéri műalkotása továbbra is ugyanott fog állni és szerez majd örömet a színházkerti fák lombkoronái alatt megpihenő veszprémieknek meg az arra vetődő turistáknak.


[fbcomments]