Sport · 2017.04.30.

KÉZILABDA BL – Kettős győzelem a franciák ellen!

Bent vagyunk a Final Fourban, zsinórban negyedszer. Csak a Veszprém és a Paris St. Germain maradt bent a tavalyiak közül. Itthon és idegenben is legyőztük a Montpellier-t, pedig rosszul kezdődött a meccs a részünkről Franciaországban. Nagyon magabiztos volt a Montpellier az első félidőben, csak Gajić és Sulić talált be a kapujukba. Nagy Lacit és Momir Ilićet agresszív, nyitott védelemmel ártalmatlanították a franciák.

Ám a Veszprémnek volt ereje a második félidőben átvenni a vezetést, újrakezdeni a meccset. Ettől nagy csapat. Ugalde gólt dobott mindjárt a második félidő kezdetén, és ezzel feltörte a franciák varázsfalát. A második félidőben Ugalde hevülete magával rántotta az egész csapatot, és áthozta a szerencsét is a mi oldalunkra. Sulić is abszolút helytállt. Iváncsik is ihletet kapott, mondhatnánk észhez tért a kábulatából. Végre kiegyenlítettünk a 39. percben: 17:17!


És a második félidő tizedik percétől már végig vezetett a Veszprém.

Alilović végre megrázta magát, és szenzációsan fogta a bombákat! Nagy László bedobta a 24. gólt! Megkezdődött az utolsó tíz perc. Palmarsson beszórta a hetest! Alilović végre kifogta és megállította az egyébként pimaszul eredményes Dolenec dobását.

Palmarsson újabb hetest értékesített! És még egy újabb gólt lőtt! Blagotinsek piros lapot kapott, beletérdelt egy francia játékosba. Két percig emberelőnyben voltak a franciák, de nem tudtak gólt lőni. Alilović most már hosszú percek óta a helyzet magaslatán.

Mikler kivédte a hetest! Sikerült! Csupán nyolc gólt lőttek a franciák a második félidőben. És Sabate időt kért. Lassan halad az idő ilyenkor. Illetve kettős érzés van az emberben, egyrészt nézné még sokáig a parádés játékot, másrészt viszont jó lenne már, ha lefújnák a meccset a Veszprém győzelmével! Gondolom nem csak a tévékészülékek előtt éreztük így, hanem a helyszínen szurkoló hazánkfiai is.

Végül már öttel vezettünk, legyőztük a Montpellier-t! Most már biztosan bent vagyunk a Final Fourban!!!! A végeredmény: 30:25.

A veszprémi játékosok közül a legeredményesebbek: Palmarsson 7, Gajić 5, Nagy László és Nilson 4–4, Ugalde 3 góllal.

Kedden lesz a Final Four sorsolása! Meglátjuk kit kapunk ki, a Vardart, a Barcelonát vagy a Párizst!


[fbcomments]