Életmód · 2017.04.30.

MANDULAVIRÁG – Vissza a természethez!

Itt az idő majálisozni, kimenni a természetbe, élvezni a tavaszi harsány zöldet! Csaknem kétszázan vettek részt szombaton a Mandulavirág teljesítménytúrán, amit a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület szervezett a hozzá tartozó öt faluban Alsóörstől Csopakig. Beszélgettem a túrázókkal a Csákány-hegyi kilátónál, Csopak fölött, miközben pecsételtem a nevezőlapjukra a kis helikoptereket. Csodálatosan vidámak és lazák voltak.

Nyugodtabban mozogtak, mint a pesti metrón, a hangjuk harsányabb lett és közvetlenebb. Barátkoztak a gyerekekkel és a túrát engedelmesen végigjáró labradorral.


A pecsételő ponton sajátkezűleg sütött medvehagymás pogácsa várta az elsőket, amíg el nem fogyott. Előkerültek a szendvicsek, a különféle butykosok, egy kis müzliszelet. A gyomrok megnyugodtak, a túrázók „feltankoltak” a 20 kilométeres táv további kétharmadának teljesítéséhez. Lebegő, kellemes állapot járni az erdőt, nézni a friss zöld lombkoronák tetején trillázó madarakat. Mert nagyon él az erdő tavasszal. Szinte percről-percre bújnak elő az újabb színes virágok. Még az se baj, ha a szél az arcunkba fúj és sűrűn elbújik a nap a felhők mögé.

Nem csak természetimádók jöttek, hanem tájfutók is, akik két óra alatt ledarálják a távot Alsóörs, Lovas, Paloznak, Csopak, Felsőörs és Alsóörs között. A lényeg, hogy mindenki úgy teljesítse a túrát, ahogy neki jó, hogy a végén úgy érezze: tökéletesen feltöltődött, megújult.

(A képgaléria bármelyik fotóra kattintva megnyílik.)


[fbcomments]