Sport · 2020.09.06.

KÉZILABDA – A hit és a csapat diadala

Halálra fogom majd magam izgulni minden meccsen. Ezt mondta az élvonalbeli bajnoki rajt előtt a Veszprémi KKFT klub tulajdonosa, Éles József. Az egykori kétszeres világválogatott legenda rögtön ízelítőt kapott abból az érzésből, amit megfogalmazott, megjósolt magának.

Csapata dabasi, infarktus közeli hajrájában talán az is megfordult a fejeben, hogy jobb a Lemgónak tizenháromból tizenhármat belőni a pályán, mint a lelátón verejtékezni együttese sikeréért az NB I-ben, amiért tíz évet dolgozott a kollégáival megfeszített tempóban. Bebizonyítva azt, hogy fiatal magyar gyerekekből, Veszprémhez kötődő, kevés pénzből gazdálkodva is lehet nagyot alkotni. Végződjön majd bárhogyan is ez a bajnokság.

Igazi, bravúros, újonc győzelem volt a javából ez a dabasi, hiszen nem csak a csapat, de Tombor Csaba edzői bemutatkozása is ez a kategória, de a kispadon. Sőt, segítője, Fazekas Nándor is átesett a tűzkeresztségen, mint patronáló kolléga.

Nem kiemelve külön senkit, ez a 27–29 a csapat, a hit és a szív diadala volt, ráadásul idegenben! A legjobb bizonyíték erre, hogy a kezdeti bizonytalanság miatt összeszedett ötgólos hátrányból érkezett meg a csapat újra a meccsbe, és a hajrában fordította a maga javára a végletekig kiélezett összecsapás végeredményét.

Az összetartozás elemi erejét igazolja az is, hogy az utolsó pillanatokban emberhátrányból lőtt újabb góllal sikerült a történelmi győzelmet kiharcolni. Ami pedig örökké emlékezetes maradhat, mert a sors így akarta: Éles József klubjának első élvonalbeli bajnoki mérkőzésén fia, Éles Benedek lőtte az első és az utolsó gólt.

Az újonc csapat tehát győzelemmel tette le a névjegyét az NB I-ben. Szerdán a nagy testvér, Telekom Veszprém ellen játszanak városi rangadót az arénában. Míg a dabasi kézilabda történeti, a Veszprém–Veszprém összecsapás várostörténeti kuriózumnak számít! Ilyet sem látni mindig…

Az izgalom érződött a fiúkon, de végig űztem, hajtottam őket, mert látszott, hogy bírni fogjuk erővel és ez lehet a siker kulcsa. Elől Fazekas, hátul Borbély zseniális volt, azonban ki kell emelnem: a győzelem megszerzése igazi csapatmunka volt, enélkül nem tudtuk volna megszerezni a két pontot. Rettentően boldogok vagyunk, ilyen kezdésről álmodtunk! – mondta Tombor Csaba a meccs végén.

Veszprémi KKFT: Borbély, Miklós (K), Hári 4(2), Éles 4(1), Bartha, Somogyi, Tóth M. 3, Kristóf 2, Fazekas5, Tóth A. 1, Szmetán 2, Vajda, Szeitl 5, Bugyáki, Füleki, Szakály 3

Az első hazai, Telekom Veszprém elleni mérkőzésre már elindult a jegyek online értékesítése itt, hétfőtől pedig a Veszprém Aréna jegypénztárában is megvásárolhatják a szurkolók.

Donát Tamás

 

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!