Categories: Sport

KERÉKPÁROZÁS – Csúcson tekertek

Rég látott ennyi bringást a Bakony: a 25. Bakony 200 teljesítménytúrán közel ötszázan indultak. A legbátrabbaknak a 200 km+csúcs, azaz a hosszú táv és egy Kab-hegyi feltekerés teljesítése mellett az erős széllel is meg kellett küzdeniük a túrán, a kisebbeknek és a családoknak a harmincas tótvázsonyi vagy 15 kilométeres vezetett nemesvámosi túra nyújtott maradandó élményt.

Már reggel hétkor kígyózó sorok álltak a pecsételős füzet átvételéért, és a sorokban feltűntek komoly kerékpár- és triatlonversenyzők is, amiből látszik, hogy nem csak a családoknak vagy szabadidős sportolóknak, hanem a kemény edzésmunkát végzőknek is szüksége van egy könnyedebb, felszabadultabb bringázásra.

Fél nyolctól szakaszosan rajtoltak a túrázók, hogy ne terheljék le a városi kivezető utakat, így talán kisebb bosszúságot okoztak a kerékpározásban nem aktív városlakóknak.

Fontosnak tartjuk, hogy az emberek észrevegyék a bringás tömeget, hiszen a kerékpár nem csak sport-, hanem közlekedési eszköz is a hétköznapokban – mondta Tóth András főszervező, a Veszprémi Kerékpáros Egyesület alelnöke.

A 25. Bakony 200 teljesítménytúra mára már nem csak a helyiek körében népszerű, mivel mind a hosszabb távok nehézsége, mind pedig a táj szépsége idevonzza az ország minden szegletéből a bringásokat. Ezúttal Mosonmagyaróvárról, Szegedről, de még Debrecenből is érkeztek.

Idén már nem csak a rövid távú túrák miatt volt gyermekbarát a rendezvény, hanem az Óváros téren felállított gyerek ügyességi bringapálya és KRESZ-totó is segített azoknak, akik aktív résztvevői akartak lenni a régió legnagyobb kerékpáros eseményének. A délelőtti futóeseményről sok gyermek érkezett kipróbálni a bringapályát, így a május 6-i napsütéses vasárnap egy igazán sportos nap volt a veszprémiek életében.

Szakaszos rajt
Nagyvázsonynál a bringások
Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago