Categories: Szórakozás

VVHHFE – Családi nap a Veszprémvölgyben

A Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület május 19-én családi, egészség-, környezetvédelmi és sportnapot tart a Kolostorok és Kertek rendezvényhelyszínen, és idén először megrendezi a Magyar Étkek I. Főzőversenyét.

Ezt sajtótájékoztatón jelentette be az egyesület elnöke, Molnár Roland. A sorrendben tizedik ilyen rendezvényre ezúttal nemcsak a versenyző általános és középiskolásokat várják szeretettel, hanem déltől a veszprémieket is, kicsiket, nagyokat egyaránt, akik megkóstolhatják a főzőversenyen készült pörköltet, és számtalan érdekes programon vehetnek részt.

A rendezvény programjai (egy-két kivétellel) ingyenesek, a nap teljes bevételét az egyesület a hátrányos helyzetű fiatalok megsegítésére fordítja.

A versenyeken 270 diák vesz részt, a főzőversenyre 18 csapat jelentkezett – mondta Molnár Roland. – Örömmel jelentem be, hogy egyesületünk a múlt héten 16 ballagó diáknak tudott ajándékcsomagot adni a támogatóinknak köszönhetően. Köszönöm az önkormányzatnak, a támogatóinknak az eddigi és a további segítségét!

Örömmel vállaltam el újra a rendezvény fővédnökségét – jelentette ki Ovádi Péter országgyűlési képviselő. – Ez az egyesület tíz éve építi Veszprémben a közösséget. A május 19-ei rendezvény is közösségépítő, és büszkék vagyunk arra, hogy egy ilyen egyesület működik a városban!

(Pillanatképek a tavalyi rendezvényről.)

Szabó Péter, a Kolostorok és Kertek Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, hogy a cég hetedik éve áll a rendezvény mellett, amely színvonalas, színes, jó hangulatú. Egyetlen sarokpontja van: az időjárás, de az eddig még mindig remek volt.

Először lesz kísérőrendezvénye az egyesület májusi programjának: ez pedig a Magyar Étkek I. Főzőversenye, amelynek témája a pörkölt – folytatta ifj. Békefi József, az egyesület tiszteletbeli ügyvezető elnöke, a Skicc Reklámstúdió Kft. tulajdonos-ügyvezetője. – Négy egyesületet szponzorálunk a városban, és azért vállaltuk a VVHHFE támogatását is, mert fontosnak tartjuk a hátrányos helyzetű fiatalok megsegítését. Mivel van már tapasztalatunk a főzőversenyek és hasonló rendezvények szervezésében, felajánlottuk az egyesületnek, hogy indítsuk el ezt a főzőversenyt, ami bevételt hoz. Ha sikeres lesz, jövőre folytatjuk egy másik magyar étekkel. Első körben az egyesületet támogató cégeket hívtunk meg, hogy ismerkedjenek egymással. A főzőversenyhez szüksége minden technikai eszközt mi adunk a csapatoknak. A Jezsuita-templom melletti térre látogató veszprémieket pedig bátorítjuk, hogy vásárolják meg az 1000 forintos kóstolójegyeket, cserébe kapnak egy tál ízletes pörköltet és támogatják az egyesületet!

Révész Erika

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago