Szórakozás / Közérzet / Kultúra · 2018.06.16.

KABÓCIÁDÉ – Sárkányriadóóóó!

Baj van, nagy baj Veszprém városában! A Kolostorok és Kertek völgyében sárkányfiak garázdálkodnak, nem riadnak vissza semmiféle csínytevéstől és – ó, borzalom! – még a virágágyásokat is széttúrják! Habakuk király és Boróka királyné számít a bátor nagycsoportosok, a vitéz kisiskolások és a szépséges kis udvarhölgyek segítségére.

Így szólította meg hűséges híveit a veszprémiek népszerű uralkodópárja szombaton reggel a huszonötödik alkalommal megrendezett Kabóciádé Családi Fesztiválon, miután Brányi Mária alpolgármester megnyitotta a rendezvényt.


Ezt megelőzően a városi televízió kamerája előtt arról beszélt, hogy a Kabóca Bábszínház által képviselt és magas színvonalon művelt bábkultúrára büszke a város, hiszen az általuk létrehozott programok a legkisebbek számára közvetítenek olyan értékeket, amelyek a tartalmas felnőttkorhoz adnak biztos alapokat.

A fesztivál mára igazi turisztikai programmá nőtte ki magát, sokan jönnek miatta az ország más tájairól, ami a szálláshelyek és a vendéglátók forgalmára is kedvezően hat. Nem utolsó sorban pedig felkelti az érdeklődést Veszprém és a város egyéb látnivalói iránt az év más időszakaiban is.

A rendezvény részletes programja itt olvasható.

(A galéria bármelyik képre kattintva kinyílik.)


[fbcomments]