Szórakozás / Közérzet · 2018.06.16.

SÖRFESZTIVÁL – Tessék nyárra Veszprémbe költözni!

Gondolnák, hogy a babilóniai király, Hammurapi híres törvényoszlopán úgy 3800 évvel ezelőttről részletesen olvashatók a sörkészítés szabályai? És hogy sört már Szent István korában is nagy kedvvel fogyasztott a magyar? Szóval régi dolog ez a sörmánia, aminek most már Veszprémben is ünnepe van. A Historia Kertben idén hatodik alkalommal zajlik éppen a Sörfesztivál.

Csütörtökön sokan lestük aggódva az eget, hiszen a Fun Thomas Band után a Hollywoodoo koncertjét hirdették a plakátok. A tizenhat fok és az enyhén szemerkélő eső azonban megváltás volt már az előző napok időjárásához képest. Jó sokan voltunk, Trócsányi Gergőék meg turbózták fölfelé a hangulatot rendesen. Pestről, Győrből irigykedve küldték sms-eiket a barátaim: – Hollywoodoo? De jó neked! Mondtam nekik, tessék Veszprémbe költözni! Legalábbis nyárra, legalábbis a fesztiválok idejére. Mert Veszprém él, lüktet ilyenkor és a veszprémiek szeretik, hogy ilyen.


Pénteken már próbálkozott a nap is, sok volt a gyerek, a kutya, senki nem volt ideges, vadidegenek mosolyogtak egymásra. A színpadon Varga Viktor, a Zaporozsec és az Erős vs. Spigiboy követte egymást. Ma, szombaton, már egy órakor nyitva lesz a kert, ebédet főzni nem érdemes, bőven van miből válogatni. A sörválaszték is impozáns, a kifinomult ízlésűeknek sem lehet okuk panaszra. Délután négytől a Rekamié, a Soulwave, a Banzáj Jam Session, végül pedig Dj Mits gondoskodik a bulihangulatról.

Vasárnap szintén egytől nyitnak a gasztrosátrak, az első koncert viszont már háromkor elkezdődik. A The Crazy Rogues után a Keep Folyding és a Kozmix lép színpadra. Nem mellesleg a fesztivál idején még a kis piros veszprémi vonat is erre veszi az irányt, szóval kár lenne otthon maradni.

(Képgaléria: a szerző. A galéria bármelyik képre kattintva kinyílik.)


[fbcomments]