Categories: SzórakozásEgyéb

KABÓCA – Óriásbábok és marionettek

A XXIV. Kabóciádé Családi Fesztivál idei alcíme Óriásbábok és Marionettek, így a tematikához híven még a Fővárosi Nagycirkusz életnagyságú elefántja is ellátogat Veszprémbe.

A színes programok sora június 16-án, pénteken délután indul egy óriásbábos sokadalommal és felvonulással a Kossuth utcán. Másnaptól már a Kolostorok és kertek rendezvénytéren várják az összművészeti programok a családokat.

A különleges színházi produkciók mellett folyamatos programokként láthatók lesznek többek között a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem diákjai által tervezett óriásbábok, a Tintaló Társulás Cirkusz Sátra és a 25 éves Kukkantó Egyesület kiállítása. A Kabócáról gyerekszemmel című kiállításon a veszprémi bábszínház előadásairól a gyereknézők által készített rajzokat csodálhatjuk meg. A színház több interaktív programot kínál a gyerekeknek, lesz óriásbáb-készítés, közös festés és a hagyományokhoz híven éjszakai kalandtúra is, ahol világító óriásbábokkal találkozhatnak a résztvevők.

A Kabóca Bábszínház előadásait nyáron is láthatják a nézők: Visegrádon, Budapesten, a Balaton partján, Szentendrén, sőt még Prágában is. A színház a veszprémi nézőket sem hagyják cserben: a Helka, a Balaton tündére című vízi bábszínházi produkció augusztus 10-én, 11-én és 12-én lesz látható a Kolostorok és kertek rendezvénytéren.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago