Szórakozás / Egyéb · 2017.06.02.

KABÓCA – Óriásbábok és marionettek

A XXIV. Kabóciádé Családi Fesztivál idei alcíme Óriásbábok és Marionettek, így a tematikához híven még a Fővárosi Nagycirkusz életnagyságú elefántja is ellátogat Veszprémbe.

A színes programok sora június 16-án, pénteken délután indul egy óriásbábos sokadalommal és felvonulással a Kossuth utcán. Másnaptól már a Kolostorok és kertek rendezvénytéren várják az összművészeti programok a családokat.

A különleges színházi produkciók mellett folyamatos programokként láthatók lesznek többek között a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem diákjai által tervezett óriásbábok, a Tintaló Társulás Cirkusz Sátra és a 25 éves Kukkantó Egyesület kiállítása. A Kabócáról gyerekszemmel című kiállításon a veszprémi bábszínház előadásairól a gyereknézők által készített rajzokat csodálhatjuk meg. A színház több interaktív programot kínál a gyerekeknek, lesz óriásbáb-készítés, közös festés és a hagyományokhoz híven éjszakai kalandtúra is, ahol világító óriásbábokkal találkozhatnak a résztvevők.

A Kabóca Bábszínház előadásait nyáron is láthatják a nézők: Visegrádon, Budapesten, a Balaton partján, Szentendrén, sőt még Prágában is. A színház a veszprémi nézőket sem hagyják cserben: a Helka, a Balaton tündére című vízi bábszínházi produkció augusztus 10-én, 11-én és 12-én lesz látható a Kolostorok és kertek rendezvénytéren.

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!