Közérzet · 2018.07.16.

HENGER UTCA – Zsákutcák, ha találkoznak

Várhatóan az év végére a Pápai út és a Házgyári út felől egyaránt teljes hosszában átjárható lesz a jelenleg két zsákutcából álló Henger utca – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyen Brányi Mária alpolgármester a kivitelezés megkezdéséről és az északi iparterület közlekedésfejlesztésének további lépéseiről számolt be. Külön kiemelte a projekt gazdaságfejlesztés-támogató jellegét.


A város önkormányzata TOP pályázat keretében nyerte el az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott, összesen 2,7 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást. Ebből valósulhat meg elsőként a Henger utcai útépítés, majd a Kistó utca burkolati rekonstrukciója, a Pápai úti útépítés, valamint a kelet-nyugati közlekedési főtengely első szakasza a Pápai út és a Kistó utca között. A teljes beruházás várhatóan 2020 november végéig befejeződik, a kivitelezést a COLAS Út – Practical konzorcium végzi.


zsákutca, HENGER UTCA – Zsákutcák, ha találkoznak
A most megkezdett, közel 618 millió forintból megvalósuló Henger utcai munkálatok keretében 175 méternyi új út épül, további 700 méteren útfelújítás történik. Közös gyalogos- és kerékpárutat, valamint buszvárókat is kialakítanak. 21 autóbusz és 27 személygépkocsi számára létesül új parkolási lehetőség.


[fbcomments]