Kultúra · 2019.05.11.

FILMKLUB – Rossz versek

Az Agóra filmklubjában május 13-án, hétfőn 18 órakor a Rossz versek című magyar játékfilmet vetítik.

A 33 éves Merthner Tamás magánélete romokban, mert párizsi ösztöndíját töltő barátnője, Anna éppen most szakított vele. Önsajnálatában a múltjában kezdi keresni a választ arra, hogy a szerelem valóban csak akkor létezik-e, amikor már gyakorlatilag nincs. Magánéleti problémáinak feldolgozása mellett, Tamás emlékeiből ébred rá a mai társadalom elveszettségére is, ezúton kapunk egy rendkívül szubjektív képet Magyarország jelenéről.


A filmet Reisz Gábor rendezte (első munkája a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan), ő játssza a főszerepet is, mellette Nagy Katicát, Kovács Zsoltot, Monori Lilit és Takács Katalint láthatjuk.

A 36. Torinói Filmfesztivál három kategóriájában kapott elismerést Reisz Gábor filmje. A fesztivál zsűrije elismerő oklevéllel méltatta a Rossz verseket. A Scuola Holden díjat, mellyel a legjobb forgatókönyvet díjazta a diákzsűri, Reisz Gábor nyerte. Az AVANTI zsűrije a fesztivál legjobb filmjét illető díjával szintén a magyar alkotást ismerte el. Az idén április végén megtartott Magyar Filmhéten a Rossz versek megkapta a legjobb játékfilmnek járó Magyar Filmdíjat, Reisz Gábor lett a legjobb rendező, Tálas Zsófia pedig a legjobb vágásért járó díjat vehette át.

A film előzetese itt megnézhető.

 


[fbcomments]