Kultúra · 2017.10.18.

FILMES WORKSHOP – Közönségtalálkozóval

Az ingyenesen látogatható rendezvény célja, hogy az érdeklődők átfogó képet kaphassanak a mai magyar filmművészetről, a filmkészítésről, emellett pedig egy új, Veszprémben még nem vetített magyar játékfilmet is megtekinthessenek.

Amint a szervezők elmondták, ehhez segítségül hívtak több kortárs filmrendezőt és független műhelyeket is. Szajki Péter előadásában a mai hazai filmáramlatokról, tendenciákról hallhatnak a látogatók, Lichter Péter a kísérletekről és a filmhez való viszonyáról fog beszélni, illetve őt Kapor Ágnes, a Lovassy Gimnázium tanára kérdezi első játékfilmjéről. Buvári Tamás, a Szeretföld rendezője a filmfinanszírozás mai lehetőségeiről ad elő, hogy milyen utak választhatók a rendszeren belül, valamint a független területen, és mit kezdhet magával egy vidéken élő, a filmmel foglalkozni vágyó fiatalember.


A workshopon lesznek beszélgetések, amelyeken minden résztvevő őszintén kifejtheti véleményét a mai magyar filmről, amely az utóbbi években valóban sikeres ága a kortárs magyar művészetnek. Mindemellett pedig az informatikai forradalom fejlettsége miatt az egyszerű, kreatív és kritikai érzékkel bíró Y és Z generáció elsődleges kommunikációs csatornája és lehetősége, mind az alkotói önkifejezés, mind pedig a közösségépítés terén. Ezért lehet jelentősége egy ilyen rendezvénynek Veszprémben. A rendezvényről a jelenlevők részvételével eseményfilm is készül.

A workshop címe, a koprodukció, az együttműködést emeli ki, utalva arra, hogy csakúgy, mint a játékfilmek többségénél, e rendezvénynek is fontos eleme a különböző szervezetek együttműködése, az összefogás egy konkrét cél érdekében.

A filmes workshop központi eseménye pedig a Fagyott május című magyar játékfilm veszprémi bemutatója, melyre 19 órakor kerül sor. Lichter Péter kísérleti horrorja kuriózumnak számít – kísérleti film, magyar horror és független játékfilmes szempontból is.

[stextbox id=”grey”]A szervezők mindenkit szeretettel várnak október 20-án 16 órától az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Kisfaludy Termében! A részvétel ingyenes, a workshop bármely pontján lehet kapcsolódni. A részletes programról itt tájékozódhatnak.[/stextbox]

 


[fbcomments]