Tech · 2022.07.13.

Eladótér fertőtlenítése másképp

Napjainkban egyre többen választják az online vásárlást, lévén, hogy ez gyorsabb, kényelmesebb és kevésbé kockázatos. Az őszi-téli, influenzás időszakokban ugyanis senki nem szeretne zsúfolt üzletekben tolongani, nehogy egy nemkívánatos vírus vagy baktérium átírja a heti programot.

Erre a szolgáltatóknak is gondolniuk kell, hiszen tulajdonképpen az ő feladatuk a biztonságos eladótér megteremtése. A következő pár sorban most kiderítjük, hogyan segíthetnek nekik az UV-C lámpás készülékek.

A tiszta helyiség szerepe a vásárlási folyamatban

Alapjában véve nagyon fontos a higiénikus vásárlói környezet kialakítása, de ennek a szerepe manapság még jobban felértékelődött. A Hollandimpex légtisztító készülékei valamennyi szolgáltató életét megkönnyítik azáltal, hogy a légtér és a felületek csírátlanítását is ellátják. De mi változott?


Ma szinte mindenki online akar vásárolni, és ez bizonyos esetekben meg is oldható. Rendelhetünk online bútorokat, televíziót, de mi a helyzet a szolgáltatásokkal? Nos igen, ezek nem jönnek házhoz. Az olyan helyeken, mint amilyen például egy szépségipari szalon, különösen fontos a higiénia. A hűvösebb napokon egyébként is nagyon könnyen elterjednek a különféle betegségek, plusz a Covid19 járvány megjelenése óta mindenki igyekszik elkerülni a fertőzéseket.

Veszélyesek-e a zárt légterek?

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy zárt légtérben a vírusok, baktériumok sokáig képesek keringeni, így sajnos képesek megfertőzni az egészséges embereket is. Ez egy olyan veszélyforrás, amely nem kedvez az alkalmazottaknak és az ügyfeleknek sem.

Éppen emiatt nem győzzük eléggé hangsúlyozni, hogy a tulajdonosok szánjanak időt, pénzt és energiát a helyiségek fertőtlenítésére. A germicidlámpa a felületek, illetve a légtér csírátlanítását végzi. A 253,7 nm-es UV-C sugárzásnak hála a légtérben szálló apró mikrobák sem menekülhetnek meg.

A módszer tökéletesen környezetbarát, nincs mellékterméke, nem lehet túladagolni, és nem szükséges vegyszerekkel dolgoznunk.

Speciális UV-C készülékek alkalmazása a gyakorlatban

Az UV-C sugárzással azonban vigyáznunk kell! A bőrre és a szemre nézve egyaránt káros lehet, így a szabadon sugárzó lámpákat tilos emberek mellett működtetni. Ezeket érdemes a takarítást követően vagy éjszaka bekapcsolni. Az állvánnyal rendelkező darabokat könnyen mozgathatjuk egyik helyiségből a másikba.

Szerencsére kapható olyan légtisztító készülék is, amely egy zárt rendszeren belül végzi a csírátlanítást, ily módon a sugárzás nem tud kijutni a környezetbe. Ezt már akár napközben is folyamatosan használhatjuk.

Végül, de nem utolsósorban a hatalmas intézmények légterének csírátlanítását a légkezelő rendszerek támogatják.

Tulajdonosként nemcsak a szolgáltatásunk minősége, hanem a tiszta és „steril” üzlethelyiség egyaránt meghatározza a vevők számát és persze a véleményüket.


[fbcomments]