Categories: Életmód

DINNYE – Idén is kiáll a magyar mellett az üzletlánc

Több mint hétmillió kilogramm dinnyét forgalmazott az elmúlt évben a SPAR Magyarország, amely idén ennél is nagyobb keresletre számít. Az eladott mennyiség jelentős részét magyar gazdálkodók termesztették, és a nyári szezonban értékesítette az üzletlánc.

Az idei dinnyeszezonban is előnyben részesítjük a magyar gazdálkodókat, ezért az első hazai dinnye megjelenésekor azonnal felfüggesztjük az import beszerzését, és friss hazai gyümölccsel töltjük fel a SPAR csoport összes üzletét – mondta Maczelka Márk kommunikációs vezető. – A gazdálkodók igyekeznek minél jobban kitolni az értékesítési szezont, és ezt mi is figyelembe vesszük. A vásárlói visszajelzések is azt mutatják, hogy nagyon kedvelt a magyar dinnye, különösen a magszegény görögdinnye iránt nőtt meg jelentős mértékben a kereslet.

A SPAR Magyarország üzleteiben az elmúlt évben csaknem 7 millió kilogramm dinnyét értékesítettek, 15 százalékkal többet, mint a 2015-ben. Ennek nagy része, mintegy 5 millió kilogramm eladása a július és szeptember közötti szezonra esett.

A teljes hazai dinnyetermesztés volumene tavaly 205 ezer tonnát tett ki. A lédús dinnye nemcsak finom, de rendkívül előnyös élettani hatásokkal is rendelkezik: magas likopintartalma révén komoly betegségeket tart távol a szervezettől.

A dinnyeszezon kezdetén a SPAR Magyarország idén is áruházi dinnyekóstolást szervez több Balaton környéki városban és a Velencei-tónál.

A dinnye roadshow állomásai (minden helyszínen csütörtöktől vasárnapig 10 és 18 óra között): Szántód július 6–9., Velence július 13–15., Balatonfüred július 20–23., Veszprém július 27–29., Keszthely augusztus 3–5.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago