Életmód · 2017.07.08.

DINNYE – Idén is kiáll a magyar mellett az üzletlánc

Több mint hétmillió kilogramm dinnyét forgalmazott az elmúlt évben a SPAR Magyarország, amely idén ennél is nagyobb keresletre számít. Az eladott mennyiség jelentős részét magyar gazdálkodók termesztették, és a nyári szezonban értékesítette az üzletlánc.

Az idei dinnyeszezonban is előnyben részesítjük a magyar gazdálkodókat, ezért az első hazai dinnye megjelenésekor azonnal felfüggesztjük az import beszerzését, és friss hazai gyümölccsel töltjük fel a SPAR csoport összes üzletét – mondta Maczelka Márk kommunikációs vezető. – A gazdálkodók igyekeznek minél jobban kitolni az értékesítési szezont, és ezt mi is figyelembe vesszük. A vásárlói visszajelzések is azt mutatják, hogy nagyon kedvelt a magyar dinnye, különösen a magszegény görögdinnye iránt nőtt meg jelentős mértékben a kereslet.

A SPAR Magyarország üzleteiben az elmúlt évben csaknem 7 millió kilogramm dinnyét értékesítettek, 15 százalékkal többet, mint a 2015-ben. Ennek nagy része, mintegy 5 millió kilogramm eladása a július és szeptember közötti szezonra esett.

A teljes hazai dinnyetermesztés volumene tavaly 205 ezer tonnát tett ki. A lédús dinnye nemcsak finom, de rendkívül előnyös élettani hatásokkal is rendelkezik: magas likopintartalma révén komoly betegségeket tart távol a szervezettől.

A dinnyeszezon kezdetén a SPAR Magyarország idén is áruházi dinnyekóstolást szervez több Balaton környéki városban és a Velencei-tónál.

A dinnye roadshow állomásai (minden helyszínen csütörtöktől vasárnapig 10 és 18 óra között): Szántód július 6–9., Velence július 13–15., Balatonfüred július 20–23., Veszprém július 27–29., Keszthely augusztus 3–5.

Hozzászólások

hozzászólás