Életmód · 2017.10.13.

CIVILEK – Aki a virágot szereti…

Százharminc környezetszépítő munkáját díjazták a Lokálpatrióták Egyesülete által meghirdetett virágosítási akció keretében. A program nagy sikert aratott, és most első alkalommal üzleteket is díjaztak. 

A virágosítási akciónak már több évtizedes hagyománya van Veszprémben is. A rendszerváltás idején az önkormányzat szervezésében zajlott, majd úgy tűnt, hogy a kezdeményezés elvirágzott, ám néhány év kihagyás után a Lokálpatrióták Egyesülete felkarolta és megszervezte a folytatást: három kategóriában – erkély, közterület és virágos előkert – hirdette meg a környezetszépítő akciót. A nyár folyamán több civil szervezettel együttműködve felmérték a város legvirágosabb közterületeit, előkertjeit. A legszebbeket a Jung Edina által tervezett oklevéllel jutalmazták, valamint egyedi, kézzel festett plakettekkel, melyek a herendi majolikagyárban készültek.


Az elismerő okleveleket és plaketteket Kész Zoltán országgyűlési képviselőtől, a kezdeményezés védnökétől és Kavalecz Tibortól, az egyesület társelnökétől vehették át a nyertesek.

Az átadáson Kész Zoltán a civil szerveződések fontosságáról beszélt, elmondta, a nagyszülőktől tudjuk, hogy a helyiek már a harmincas években is szerveztek hasonló „versenyeket” és reményét fejezte ki, hogy városunkban a mostani gyerekek jövője is virágos lesz.


[fbcomments]