Sport · 2018.08.14.

CELL CUP – A kézilabda utánpótlás ünnepe

Tizenöt ország, százhárom csapat, kétezer sportoló, négy város, több mint négyszázötven mérkőzés öt nap alatt. Ezek a számok is azt jelzik, hogy a 22. Cell Cup Európa egyik legnagyobb, legismertebb utánpótlás kézilabda fesztiválja, amelynek ezúttal is Veszprém a házigazdája. Emellett Várpalotán, Alsóörsön és Balatonfüreden is pattog a labda ezen a héten.

Süle Dániel, a nagyszabású esemény főszervezője elmondta, hogy nem csak a kontinens legjobb, legismertebb utánpótlás klubjai vesznek részt a nemzetközi kézilabda fesztiválon, de korosztályos válogatott együttesek is felhasználják a Cell Cup adta lehetőségeket a csapatépítésre, nemzetközi rutin szerzésére. Ezúttal Kuwait, Izrael és Szaud-Arábia is képviselteti magát a versenyen.


Az Éles Kézisuli ifjú beállója, Sisa Rajmond is fontosnak tartja, hogy az U14-es korosztály tagjaként ezúttal is ott lehet csapatával a legjobbak versengésében, mert mint mondta, ezek a nehéz összecsapások jelentik az őszi idényre való felkészülésüket. Itt felmérhetik, összehasonlíthatják tudásukat a rivális csapatokkal szemben.

Természetesen a Telekom Veszprém korosztályos együttesei is pályán vannak ezen a héten. A világhírű klub sportigazgatója elmondta, hogy nincs semmilyen eredményességi elvárás a csapatokkal szemben. A legfontosabb, hogy a gyerekek tanuljanak, tapasztalatokat szerezzenek a legjobbakkal összemérve tudásukat. Ez is hozzátartozik a fejlődésükhöz.

A gödöllői lánycsapat is rendszeres részvevője a Cell Cupnak. Bréda Abigél szerint akkor sem lesznek bánatosak, ha nem nyerik meg a tornát, hiszen szakmailag rengeteget tanulnak ebben az egy hétben. Ráadásul remek bulik is vannak a kézilabdán kívül, és a nyelvet is gyakorolhatják a külföldi csapatok játékosaival.

Pénteken rendezik a döntőket a Veszprém Arénában, és este fél hétkor lesz az ünnepélyes, szintén látványos záró ceremónia is, ahol a győztesek elnyerik méltó jutalmukat.

Donát Tamás

(A galéria bármelyik fotóra kattintva kinyílik.)


[fbcomments]