Sport · 2019.09.24.

BIRKÓZÁS – Elindult az őszi szezon

Esztergomban rendezték meg a diák korosztályú birkózók területi kötöttfogású Diákolimpiáját. A versenyre tíz fővel nevezett a Centrum SE csapata, azonban többen lebetegedtek és volt aki sérülés miatt nem tudott elindulni.

A kezdeti nehézségek ellenére hat fővel tudtunk megjelenni a versenyen, és mindenki tisztességesen helytállt, azaz pontszerző helyen végzett – mondta Janku Ferenc edző. – Szecsődi Máté idén minden versenyét megnyerte, most is hozta a kötelezőt, azaz első helyen végzett. Három második helyezést szereztek sportolóink Jámbor Leventének, Gáspár Bencének és Jámbor Kristófnak köszönhetően.


Gáspár Bence mindvégig gyönyörűen birkózott, a döntőben háromszor is csípődobás után tusolta ellenfelét, azonban téves bírói döntés következtében ellenfele állhatott a dobogó legfelső fokára. Bence mindig pozitívan áll a dolgokhoz, így most sem kesergett, hanem készül a visszavágásra.

Harmadik helyen végzett Simon Domokos, és ötödik helyen zárt Márkus Roland, így a Diákolimpia országos döntőjébe valamennyi éremszerző versenyző bejutott.


[fbcomments]