Közérzet · 2019.09.24.

A CSELEKVÉS DÍJA – Negyedik alkalommal várják a jelöléseket

A Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány megnyitotta a Jószolgálat díj 2019/20-as évadát. Kibővített kategóriával, már a határon túlról is lehet pályázni a cselekvés díjára november 30-ig. A negyedik éve futó kezdeményezés a szociális munkát és a rászorulók iránti felelősségvállalás fontosságát kívánja népszerűsíteni.

A 2019/20-as évad nagykövetei Barabás Évi műsorvezető és Molnár Ferenc ’Caramel’ énekes, akik a civil életükben is sokszor csatlakoznak jótékonysági akciókhoz. A díj nagyköveteiként saját eszközeikkel támogatják azt, hogy társadalmunk látásmódja formálódjon, észrevegyük: milyen sokan és sokféleképpen segítik a hátrányos helyzetű embertársainkat.


A díj honlapján november 30-áig fogadják a jelöléseket a négy főkategóriában: életműdíj, hivatásszerűen végzett szociális munka, önkéntesen végzett szociális munka és új kategóriaként a külhoni vándordíjra. A külhoni elismerést a szomszédos országokban élő magyar kisebbségek számára ajánlják, akik kiemelkedő munkát végeznek a rászoruló családokért, fogyatékkal élőkért, hajléktalanokért, kisebbségekért vagy idősekért. A határon túli díjat minden évadban más szomszédos ország részére ajánlják a jószolgálati tevékenységet végző egyének részére.

A felterjesztésekből a szakmai zsűri az életműdíjat, a hivatásszerűen végzett szociális munka kategóriáiban, és a külhoni vándor-díjra választ díjazottakat. Az önkéntes kategóriákban a jelölések alapján 2020 januárban online szavazással a közönség választja ki azokat a személyeket és civil közösségeket, akiket/amelyeket érdemesnek ítél a Jószolgálat díj elismerésére.

A tavalyi díjátadóról szóló tudósításunk itt olvasható.


[fbcomments]