Egyéb

Balatoni bicikliút – Tihanynál átépítés zajlik

Aki teheti teker, hiszen szezonja van a biciklizésnek. Bosszantó, hogy a Balatoni Bringakör Örvényes és Tihany közötti szakaszát, valamint az ott található hidakat épp most építik át. A bicikliút két fenti pontja között talán érdemes folyamatosan a 71-es főúton haladni, ez kevésbé tűnik veszélyesnek, mint le-föl cikázni az akadályok miatt.

Amint a balatontipp.hu portálon sok mindent megtudhatunk a tó környéki bringautakról: Tihanynál a faluba vezető középső elágazótól az Aszófő és Örvényes között lévő dinnyeárusokig több szakaszon fel volt túrva a bicikliút külterületi része. Ahol nem, ott a megbontott híd akadályozta a haladást. Az autósoknak sebességkorlátozást és előzési tilalmat rendeltek el ezen a részen. Emellett ajánlott nappal is láthatósági mellényt hordani, hogy előbb észrevegyék a bicikliseket. 

Jó hír ugyanakkor, hogy a balatonakarattyai “alsó úton”, a Koppány soron megszűnt a forgalomkorlátozás, ami a Magyar Nemzeti Bank és csatolt részei által itt épített konferencia és rekreációs központ építése miatt keserítette a közlekedők életét. A Koppány sor folytatásában lévő balatonvilágosi Club Aligán keresztül pedig az ígéretek szerint idén is szabad lesz az átjárás. Minderről és a Siófokon megvalósult bicikliút fejlesztésről itt olvashatnak bővebben. 

fotó: Győrffy Árpád
A sajkodi elágazó közelében szétbontották a hidat.

 

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago