Egyéb · 2021.06.27.

Balatoni bicikliút – Tihanynál átépítés zajlik

Aki teheti teker, hiszen szezonja van a biciklizésnek. Bosszantó, hogy a Balatoni Bringakör Örvényes és Tihany közötti szakaszát, valamint az ott található hidakat épp most építik át. A bicikliút két fenti pontja között talán érdemes folyamatosan a 71-es főúton haladni, ez kevésbé tűnik veszélyesnek, mint le-föl cikázni az akadályok miatt.

Amint a balatontipp.hu portálon sok mindent megtudhatunk a tó környéki bringautakról: Tihanynál a faluba vezető középső elágazótól az Aszófő és Örvényes között lévő dinnyeárusokig több szakaszon fel volt túrva a bicikliút külterületi része. Ahol nem, ott a megbontott híd akadályozta a haladást. Az autósoknak sebességkorlátozást és előzési tilalmat rendeltek el ezen a részen. Emellett ajánlott nappal is láthatósági mellényt hordani, hogy előbb észrevegyék a bicikliseket. 

Jó hír ugyanakkor, hogy a balatonakarattyai “alsó úton”, a Koppány soron megszűnt a forgalomkorlátozás, ami a Magyar Nemzeti Bank és csatolt részei által itt épített konferencia és rekreációs központ építése miatt keserítette a közlekedők életét. A Koppány sor folytatásában lévő balatonvilágosi Club Aligán keresztül pedig az ígéretek szerint idén is szabad lesz az átjárás. Minderről és a Siófokon megvalósult bicikliút fejlesztésről itt olvashatnak bővebben. 


fotó: Győrffy Árpád
A sajkodi elágazó közelében szétbontották a hidat.

 


[fbcomments]