Életmód · 2021.02.08.

ÉLETMÓD – Biciklivel a Balatonra

Alakul a Felsőörsöt Alsóörssel összekötő kerékpárút. A nyáron már ezen az útvonalon is lebiciklizhetnek a veszprémiek strandolni.

Egyelőre főleg gyalogos túrázók próbálgatják, de már egy-két kerékpáros is végigsuhan rajta. Szakaszokban szinte késznek tűnik, a faluban is megépült, csak még egy kisebb összekötő rész hiányzik – ránézésre. Van ahol már a sárga vonalakat is felfestették az aszfaltra, fákat ültettek az út mellett, és a zöld korlát is a helyére került. Az út melletti tábla szerint 750 millió vissza nem térítendő támogatást kapott rá Alsóörs és Felsőörs önkormányzata uniós projekt keretében.


Veszprémből a Szabadságpusztai nyomvonal meghosszabbításával Meggyespusztán keresztül érkezik az út Felsőörsre és onnan le Alsóörsre, ahol becsatlakozik a Balatoni Bringakörútba. A Veszprém–Alsóörs útvonal hossza összesen 13 kilométer. Legfeljebb egy óra alatt letekerhető.

Minden bizonnyal nem csak a helybeliek, hanem turisták is szívesen használják majd. Fiataloknak szuper lesz, a 60 felettieknek alaposan fel kell kötniük a gatyaszárat helyenként már gyalogosan is, például a felsőörsi kapaszkodón. Elektromos kerékpár könnyíthet a helyzeten.

Fotók: a szerző

balatonibringaut2


[fbcomments]