Kultúra · 2018.02.01.

BALATON MOZI – Mindent a nézőért

Bevallom: filmmániás vagyok. Mióta fölfedeztem, hogy a füredi Balaton moziban igencsak kedvemre való filmek mennek hétről hétre, azóta rendszeres látogatói vagyunk a szabadidőközpontban lévő intézménynek. Ma pedig gondolatban egy hatalmas piros pontot is adtam az üzemeltetőjének, Pálffy Gézának.

Elolvastam ugyanis Puzsér Róbertnek a Három óriásplakát Ebbing határában című filmről írt remek kritikáját, és kedvet kaptam Martin McDonagh rendező-forgatókönyvíró alkotásához. (Már hogyne kaptam volna, hisz ő rendezte egyik nagy kedvencemet, az Erőszakikat is!) Elkezdtem keresni, hol is nézhetném meg: Füreden nem adják, a veszprémi plázamoziban szintén nem (miközben az ország többi Cinema City mozijában pedig igen), és az Agóra filmmúzeumának februári műsorában sem szerepel.


Gondoltam egyet, kikerestem a Balaton mozi telefonszámát, és megkérdeztem a mozi üzemeltetőjétől, mikor tűzi műsorra, abban reménykedve, hátha lesz, csak még nem tette föl a honlapjukra.

– Megmondom őszintén, hogy nem terveztem – hangzott a válasz –, de tudja mit: márciusra megszerzem, mert már mások is kérték.

Ez a beszéd! Mindent a nézőért! Úgyhogy mindenki figyelje a balatonmozi.hu-t, ha szeretné megnézni a Frances McDormand, Woody Harrelson és Sam Rockwell főszereplésével készült, műfajilag meghatározhatatlan filmet.


[fbcomments]