Categories: SzórakozásÉletmód

BAKONY EXPO – Vonzó családi program az arénában

Vásárolj magyar terméket, vásárold a helyit! – ez a szlogen egyre nagyobb teret hódít mindenfelé. A gondolat évről évre visszaköszön a régió legnagyobb kulturális- és gasztrofesztiváljainak egyikén, a Bakony Expon is.

Az idén ötödször megrendezett esemény 141 standdal és sok színes programmal várja az érdeklődőket az arénában.

A pénteki nyitónapot nem túl szerencsés módon egy szombati munkanap követte, de mint a szervezőktől megtudtuk, nem akarták emiatt a rendezvény időpontját módosítani. Kora délután már így is ötezer fölött volt a látogatói létszám, és bizonyára vasárnap is sokan választják majd családi programnak az expót. (Részletes információk itt.)

A gasztroudvarban ínycsiklandó illatok csábítják el az embert, miközben a színpadon egymást követik a táncos-zenés produkciók. A nagy sátor melletti szabad téren főleg a gyerekeket kötik le a kisállat-bemutató, a kézműves foglalkozások és az ügyességi játékok, míg a felnőttek az aréna küzdőterén felállított standok között szédülnek el a sokféle finomság és míves termékek láttán. Sokan már a karácsonyi ajándékozásra gondolva vásárolnak, de az élelmiszerek gazdag kínálatának is nehéz ellenállni.

A Bakony Expo híre mostanra messze túlterjed a régió határain, és ez nem meglepő. Egy jól kitalált és profin megszervezett rendezvényről van szó, ahol a termelők és a kézművesek személyesen mutathatják be portékáikat, találkozhatnak a vásárlókkal, felmérhetik az igényeket és közvetlen visszajelzést kapnak. Így születik meg az a bizalom, amiből hosszú távon mindenki profitál.

(A galéria bármelyik képre kattintva kinyílik.)

S. Bonnyai Eszter

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago