Közérzet · 2019.01.18.

ÁLLJON LE AZ ORSZÁG! – Autós és gyalogos felvonulás

Veszprém is csatlakozott az Álljon le az ország! elnevezésű kezdeményezéshez: a városban január 19-én, szombaton autós és gyalogos felvonulás is lesz.

Az autós felvonulás 13 órakor indul a „kistesco” parkolójából. Az útvonal: Mártírok úti Tesco parkoló – Stadion u. – Kiskőrösi u. – Endrődi u. – Völgyhíd – Pápai út – Táncsics u. – Szent István u. – Kistó u. – Házgyári út – Jutasi út – Haszkovó u. –Munkácsy u. – Jutasi út – Budapest út – Cholnoky u. – Cserepes u. – Egyetem u. – Komakút tér – Megyeház tér.


A kezdeményezés gyalogos támogatói 15 órakor indulnak el a Megyeház térről, és a Kossuth utcán át a Szent Imre térig (Bástya áruház mellett) vonulnak.

A Szent Imre téren 16 órától hangzanak el a szakszervezeti és ellenzéki szervezetek vezetőinek beszédei.

Az eseményekhez mindkét helyszínen lehet csatlakozni.

A szakszervezetek, ellenzéki pártok, civil szervezetek által szervezett eseménnyel azt akarják elérni, hogy a Fidesz-kormány érdemben foglalkozzon a Munka Törvénykönyvének módosításával, vonja vissza a rabszolgatörvényt. A minimálbér legalább két számjegyű mértékben történő emelése, a cafetéria visszaállítása, a közszféra béreinek rendezése, a sztrájkjog újraszabályozása, a dolgozókat érintő törvények módosítása előtt érdemi egyeztetés szerepel a követelések között. A szervezők kiállnak egy rugalmasabb nyugdíjba vonulási rendszerért is.

Kérnek minden támogató résztvevőt, hogy békésen tüntessen, megjelenésével, transzparenseivel fejezze ki, hogy egyet ért a demonstráció céljaival, a szakszervezetek négy pontjában foglaltakkal!


[fbcomments]