Közérzet · 2020.03.21.

ALFÖLDI TEJ – Folyamatos a tejtermékek gyártása és kiszállítása

Folyamatosan, a hét minden napján 24 órában zajlik a termelés az Alföldi Tej Kft. székesfehérvári és debreceni üzemeiben. A vállalat valamennyi gépe üzemel, és minden termék – friss és tartós tej, trappista sajt, vaj, túró, tejföl, joghurt, tejszín – kiszállítása folyamatos a kereskedelmi partnerek felé.

A vállalat megalakulása óta csak magyarországi tejtermelőktől származó tejet dolgoz fel, az alapanyag-ellátás jelenleg is folyamatos, rendelkezésre áll a gyártáshoz szükséges magyar tej, és megoldott a tejtermelőktől a beszállítás. A vállalat a korábbiakhoz hasonlóan a magyar lakosság ellátását tartja prioritásnak, ezért 100 százalékban csak a magyar piacra termel.

Az elmúlt napokban a karácsonyi forgalmat mintegy kétszeresen meghaladó keresletnövekedést tapasztaltunk, de van olyan termék, ami iránt hétszer nagyobb az igény – mondta Rózsás Mónika, az Alföldi Tej Kft. ügyvezető igazgatója. – Szeretném megköszönni dolgozóinknak, akik túlórában is végzik a munkájukat, hogy a magyar lakosság tejtermékkel történő ellátását megoldják, illetve a gépjárművezetőknek és fuvarozóknak, akik a fizikai kapacitásuk maximumán végzik az alapanyagok be- és a késztermékek kiszállítását. Az Országos Kereskedelmi Szövetség ajánlásával összhangban az Alföldi Tej is azt javasolja a lakosságnak, hogy ne halmozzon fel jelentős készleteket a tejtermékekből, hiszen a magyar tej alapanyagként továbbra is rendelkezésre áll és folyamatos a gyártásunk.

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!