Közérzet / Kultúra · 2018.10.05.

AGÓRA – Örmény nemzetiségi nap színházi előadással

Örmény nemzetiségi napot rendeznek az Agórában szeptember 6-án, szombaton kiállítással, hagyományos örmény finomságok kóstolásával és a Hotel Jereván című vígjátékkal.

Az Örmény nemzetiségi napon 17.30-kor kiállítás nyílik a független örmény köztársaság kikiáltása és Jereván 2800 éves fennállásának alkalmából. A megnyitón gyönyörű örmény népdalokból, szakrális énekekből és operarészletekből álló műsorral közreműködik Nelson Sahakyan operaénekes, a Magyarországi Urartu Örmény Színház művésze. Az előadást követően hagyományos örmény finomságokat kóstolhatnak meg az érdeklődők.

A Hotel Jereván, avagy egy örmény mindent tud című előadás, az Urartu Örmény Színház legújabb darabja 19 órakor kezdődik. Az örmény Boghossian család lázas izgalommal készül szállodájuk, a Hotel Jereván megnyitójára. Az utolsó simítások vannak csak hátra, mikor betoppan egy rejtélyes idegen, hogy mindent összezavarjon. Ráadásul a liftnek is lelke van. A Hotel Jereván című komédia a bohózatokra jellemzően vidám, mégis elgondolkodtató bonyodalmakat ígér. Bepillantást enged a diaszpóra hétköznapjaiba, miközben megszeretteti velünk szereplőit minden tipikus jellemvonásukkal és örménységükkel együtt.

A belépés díjtalan.


Hozzászólások

A hozzászóláshoz jelentkezzen be Facebook-fiókjába!