Közérzet · 2020.07.23.

A HANG – Gyakoroljunk együtt nyomást Parragh Lászlóra!

Gyakoroljunk együtt nyomást Parragh Lászlóra, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökére! (Ő az, aki a legnagyobb befolyással bír a miniszterelnökre munkaügyi döntésekben.) Követeljük együtt az álláskeresési járadék folyósítási idejének meghosszabbítását!

A hivatalos adatok szerint jelenleg 376 300 álláskereső van, ami közel 130 ezer fős növekedés az előző év azonos időszakához képest. 2019 júniusához képest az álláskeresők száma 51,6 százalékkal nőtt! Ami szintén fontos adalék: rengeteg az új regisztráló, vagyis azok, akiknek még sosem kellett nyilvántartásba vetetniük magukat.


Az ő átmeneti megsegítésük legfontosabb eszköze az álláskeresési járadék. Ez az, amit Magyarország kormánya még mindig nem hajlandó három hónapnál tovább folyósítani, így a „fejlett világ legszűkmarkúbb” ellátását nyújtja százezreknek.

Amiről beszélünk, az nem segély. Ez egy járadék, amiért ezek az emberek megdolgoztak, kifejezetten erre a célra fizettek be rengeteg pénzt az államkasszába. Nem, nem stadionokra, nem milliárdos tűzijátékra s még csak nem is más jóléti intézkedésekre. Hanem pontosan, dedikáltan arra, hogy ha bajba kerülnek, akkor a befizetett pénzükből, vagyis a járulékokból létrehozott közös alapból kapjanak vissza.

Minden jel arra mutat, hogy érkezik a koronavírus-járvány második hulláma. Az állam saját közlése alapján is egyértelmű, hogy folyamatosan nő az álláskeresők száma. Amit nem látunk, nem értünk, hogy mégis mire vár a kormány.

A Parragh Lászlónak szóló levelet itt lehet aláírni.

Hajdú Gergő, aHang kampányigazgatója


[fbcomments]