Megkezdődhet a 8-as főút veszprémi elkerülő szakaszának fejlesztése – közölte a jó hírt Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője a Porga Gyula polgármesterrel közösen megtartott sajtótájékoztatón.

Hangsúlyozták, hogy eredményes csapatmunkájuknak köszönhetően valósulhat meg a város számára igen fontos beruházás.

A déli elkerülő – a kormány által is támogatott tervek szerint – két ütemben valósul meg: az első ütem a várostól keletre eső litéri leágazás és a balatonfüredi csomópont közötti 7,3 kilométeren épül, megerősített útburkolattal. A jelzőlámpákat ezen a szakaszon külön szintű csomópontok váltják ki. Elkészül a 8-as és 82-es utakat az Aréna mögött összekötő új szakasz is, ami a sportcsarnok és a leendő uszoda parkolóját is könnyebben elérhetővé teszi, vagyis a sportközpont külön utat kap.

A város megközelíthetősége  a  2022-es kézilabda Európa-bajnokság és a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa pályázat megvalósulása miatt létszükségletté vált

A város megközelíthetősége a 2022-es kézilabda Európa-bajnokság és a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa pályázat megvalósulása miatt létszükségletté vált

 

A város megközelíthetősége a 2022-es kézilabda Európa-bajnokság és a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa pályázat megvalósulása miatt létszükségletté vált.

A beruházás részleteiről itt olvashat.

 

 

Hozzászólások

hozzászólás