Kulturális szenzáció! Délszláv népzene és Illés-dalok egy koncerten: Balatonfüreden, a Gyógy téren Szörényi Levente és a Vujicsics együttes lép fel augusztus 20-án, vasárnap este 8 órakor.

Igazi augusztus 20-ai ünnep lesz Balatonfüreden. A tűzijáték előtti koncert is az ünnepi hangulatot emeli, és élményekben gazdag szórakozást ígér az igényes zene kedvelőinek. A számtalan ismert és népszerű délszláv dallam mellett a koncerten felcsendülnek az Illés együttes leghíresebb dalai is, a kugli, a Sárga rózsa, az Amikor én még kissrác voltam. Az esten természetesen hallható lesz a Hej, barátom! is.

A Vujicsics együttes tagjai így vallanak az Illéssel való találkozásról:

Vannak rég várt, elkerülhetetlen találkozások. Mi ifjú korunktól ezt éreztük az Illés együttes nemcsak népzenei, de egyenesen szerbes–horvátos karakterű számai hallatán. Volt, mikor a motivika, a harmonizáció, a hangsor és volt, amikor a zárlat tette félreismerhetetlenné számunkra, hogy ezek a dallamok, zeneszámok tamburák, harmonikák, hegedűk, frulicák, gajdék után kiáltanak. Eltelt közel négy évtized, amikor egy, a közelmúltban adódott közös fellépés során kiderült, hogy Szörényi Levente és a Vujicsics kapcsolatának új dimenziói is nyílhatnak. Számunkra is várva-várt esemény az együtt zenélés a magyar zenei élet egyik legendás alakjának közreműködésével.

Rossz idő esetén a koncert a Sportcsarnokban lesz.

Jegyek kaphatók Balatonfüreden, a koncert helyszínén, a www.jegy.hu oldalon és az Interticket országos jegyirodai hálózatában.

Hozzászólások

hozzászólás