Categories: KözéletÉletmód

ZÖLDHULLADÉK – Idén ez valahogy nem ment

Ha csak hétvégenként tesszük ki az elszállítandó zöldeket közterületre és hétköznap hagyjuk a „zavartalan begyűjtést és szállítást, akkor elkerülhető lesz a rendezetlen utcaképek látványa” – olvashattuk az ősszel a VKSZ közleményében.

A közüzemi szolgáltató honlapján arra kért minket, hogy éljünk a hulladék „szabályszerű elhelyezésének” lehetőségével. Ennek megfelelően kitettük egyik hét végén, majd a másikon is, sőt a negyediken is, ahogyan hullott a fákról a levél, sorban, minden hétvégén.

Igyekezvén elkerülni a rendezetlenség látványát az utca népe nagy halmokba gyűjtötte a takarosan bekötött zsákokat. Várták a zavartalan begyűjtést és elszállítást, hasztalan.

Az akción kívül eső időpontokban lehetőség van a Kistó utca 8. szám alatti Hulladékgyűjtő udvarban leadni az időközben felhalmozódott zöldhulladékot, de közterületre kitenni ilyenkor már tilos.” Első kérdésünk, vajon ezekről a városszerte látható nyilvánvalóan zöldhulladékot tartalmazó zsákokról hogyan derülhet ki, mikor kerültek az utcára? Az úgynevezett akción kívül, vagy belül? Ja, hogy a lakók bevihetnék a hulladékgyűjtő telepre? Csakhogy időközben esett, fújt és havazott, a zsákok megsínylették a várakozást és alig hihető, hogy a mostanában igencsak rossz hangulatú nép ezek után egykönnyen megállapodna abban, hogy melyik zsák kié és melyikükre tartozna az elszállítása.

Akkor most mi legyen a zsákokkal?

Gombás Gabriella

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago