Közérzet / Életmód · 2019.12.07.

ZÖLDHULLADÉK – Idén ez valahogy nem ment

Ha csak hétvégenként tesszük ki az elszállítandó zöldeket közterületre és hétköznap hagyjuk a „zavartalan begyűjtést és szállítást, akkor elkerülhető lesz a rendezetlen utcaképek látványa” – olvashattuk az ősszel a VKSZ közleményében.

A közüzemi szolgáltató honlapján arra kért minket, hogy éljünk a hulladék „szabályszerű elhelyezésének” lehetőségével. Ennek megfelelően kitettük egyik hét végén, majd a másikon is, sőt a negyediken is, ahogyan hullott a fákról a levél, sorban, minden hétvégén.


Igyekezvén elkerülni a rendezetlenség látványát az utca népe nagy halmokba gyűjtötte a takarosan bekötött zsákokat. Várták a zavartalan begyűjtést és elszállítást, hasztalan.

78788309_2437667393167162_5702655024971120640_n

Az akción kívül eső időpontokban lehetőség van a Kistó utca 8. szám alatti Hulladékgyűjtő udvarban leadni az időközben felhalmozódott zöldhulladékot, de közterületre kitenni ilyenkor már tilos.” Első kérdésünk, vajon ezekről a városszerte látható nyilvánvalóan zöldhulladékot tartalmazó zsákokról hogyan derülhet ki, mikor kerültek az utcára? Az úgynevezett akción kívül, vagy belül? Ja, hogy a lakók bevihetnék a hulladékgyűjtő telepre? Csakhogy időközben esett, fújt és havazott, a zsákok megsínylették a várakozást és alig hihető, hogy a mostanában igencsak rossz hangulatú nép ezek után egykönnyen megállapodna abban, hogy melyik zsák kié és melyikükre tartozna az elszállítása.

Akkor most mi legyen a zsákokkal?


[fbcomments]