Szórakozás · 2018.05.08.

VVHHFE – Családi nap a Veszprémvölgyben

A Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület május 19-én családi, egészség-, környezetvédelmi és sportnapot tart a Kolostorok és Kertek rendezvényhelyszínen, és idén először megrendezi a Magyar Étkek I. Főzőversenyét.

Ezt sajtótájékoztatón jelentette be az egyesület elnöke, Molnár Roland. A sorrendben tizedik ilyen rendezvényre ezúttal nemcsak a versenyző általános és középiskolásokat várják szeretettel, hanem déltől a veszprémieket is, kicsiket, nagyokat egyaránt, akik megkóstolhatják a főzőversenyen készült pörköltet, és számtalan érdekes programon vehetnek részt.

A rendezvény programjai (egy-két kivétellel) ingyenesek, a nap teljes bevételét az egyesület a hátrányos helyzetű fiatalok megsegítésére fordítja.

A versenyeken 270 diák vesz részt, a főzőversenyre 18 csapat jelentkezett – mondta Molnár Roland. – Örömmel jelentem be, hogy egyesületünk a múlt héten 16 ballagó diáknak tudott ajándékcsomagot adni a támogatóinknak köszönhetően. Köszönöm az önkormányzatnak, a támogatóinknak az eddigi és a további segítségét!

Örömmel vállaltam el újra a rendezvény fővédnökségét – jelentette ki Ovádi Péter országgyűlési képviselő. – Ez az egyesület tíz éve építi Veszprémben a közösséget. A május 19-ei rendezvény is közösségépítő, és büszkék vagyunk arra, hogy egy ilyen egyesület működik a városban!

(Pillanatképek a tavalyi rendezvényről.)

Szabó Péter, a Kolostorok és Kertek Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, hogy a cég hetedik éve áll a rendezvény mellett, amely színvonalas, színes, jó hangulatú. Egyetlen sarokpontja van: az időjárás, de az eddig még mindig remek volt.

Először lesz kísérőrendezvénye az egyesület májusi programjának: ez pedig a Magyar Étkek I. Főzőversenye, amelynek témája a pörkölt – folytatta ifj. Békefi József, az egyesület tiszteletbeli ügyvezető elnöke, a Skicc Reklámstúdió Kft. tulajdonos-ügyvezetője. – Négy egyesületet szponzorálunk a városban, és azért vállaltuk a VVHHFE támogatását is, mert fontosnak tartjuk a hátrányos helyzetű fiatalok megsegítését. Mivel van már tapasztalatunk a főzőversenyek és hasonló rendezvények szervezésében, felajánlottuk az egyesületnek, hogy indítsuk el ezt a főzőversenyt, ami bevételt hoz. Ha sikeres lesz, jövőre folytatjuk egy másik magyar étekkel. Első körben az egyesületet támogató cégeket hívtunk meg, hogy ismerkedjenek egymással. A főzőversenyhez szüksége minden technikai eszközt mi adunk a csapatoknak. A Jezsuita-templom melletti térre látogató veszprémieket pedig bátorítjuk, hogy vásárolják meg az 1000 forintos kóstolójegyeket, cserébe kapnak egy tál ízletes pörköltet és támogatják az egyesületet!

Plakat VVHHFE

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!