Egyéb

Volner, a stabil pléhmadár

Már régen felesleges bármivel is szembesíteni a Fidesz–KDNP Kommunista Pártot. Nincs értelme megmutatni, megírni, hogy mit mondtak tíz-húsz évvel ezelőtt és mekkora ordas hazugság vált belőle manapság. A szélkakas hozzájuk képest stabil pléhmadár. Itt van ez a Volner János.

Miután egy senki lett, politikailag megsemmisült, hiteltelenné vált, a Fidesz külgazdasági attasénak Szingapúrba „száműzi” a havert. Egyike a bukott jobboldali politikusoknak, akit szintén nem hagynak az útszélén.

Volner a Magyar Gárda nevű szélsőjobboldali szervezet szóvivőjeként kezdte, majd belépett a Jobbikba, amelynek színeiben többször jutott parlamenti mandátumhoz, a pártnak egy időben alelnöke is volt. Bár minden fideszes kétharmad után egyre közelebb került a kormánypárthoz, Orbán már akkoriban „utolsó mohikánkén” emlegette. A Jobbik után jött a Mi Hazánk Mozgalom, aztán a saját vezetéknevén alakított pártot, aminek valószínűleg ő volt az egyetlen tagja. Nem volt ám az olyan régen, amikor Volner bunkónak nevezte Orbán Viktort. A miniszterelnök válaszában pedig leadócsalózta országgyűlési elvbarátját. Milyen szép is, amikor a magyar emberekért dolgoznak a Parlamentben az ingyenélők. De mind a két oldalon ám, horribilis jövedelemért.

Egyszer aztán az attaséjelölt urat – az Isten, Haza, Család jegyében – rajtakapták rekettyésben, akár egy házasságtörési pillanatnak is nevezhető pozícióban. Egy kormányzati bulvárlap fotókat is szerzett. Az erkölcsös állampolgár – micsoda véletlen – éppen arra sétálgatott, amikor egy hölggyel hetyegett a bokorban. Naná, hogy a TV2-ben azonnal terítékre került az ügy, fotókkal is illusztrálva. Nos, innentől lőttek a frakcióvezető politikai pályafutásának. A Fidesz bevetette nagy fegyvereinek egyikét: gusztustalan zsarolással térdre kényszerítette a mostani Huxit-vezért, az Unióból való kilépés szorgalmazóinak vezető személyiségét. Volner rossz lóra tett, úgy vélhette sikeres a sötét birkatábor beetetése? Hát nem, most kifizették: messze száműzték a sokadik gerinctelent. Paczolay Máté külügyi szóvivő szerint „nálunk mindig a magyar nemzeti érdek érvényesítése áll az első helyen”.

Ez legalább egy jó hír.

Volner Párt / FB

V. T.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago