Vedd fel a kesztyűt a hajhullás ellen!

Mindannyiunk életében vannak olyan időszakok, amikor a hajunk elkezd vékonyodni. Ha az egykor vastag sörényed mostanában kissé ritkásnak tűnik, valószínűleg azon tűnődsz, hogy mi áll ennek az intenzív hajhullásnak hátterében, és mit tehetsz a helyzet javítása érdekében.

Ebben a cikkünkben megpróbáljuk eloszlatni a bizonytalanságodat, és megosztunk néhány a DOUGLAS hajhullás elleni termékkategóriájában is fellelhető népszerű készítményt, amelyek segíthetnek ösztönözni a haj növekedését és visszaállítani a teltséget.

Mi okozza a hajhullást?

Egy egészséges hajszál életciklusa körülbelül 3-7 év, ami azt jelenti, hogy a hajhullás egy bizonyos mértékig az élet velejárója. De számtalan olyan tényező létezik, amelyek ezt a folyamatot felgyorsíthatják. Ilyen például az előrehaladott életkor, a stressz, a terhesség, vagy hormonális egyensúlyhiány. 

Természetes hajnövesztő módszerek

Ha bizonyos típusú kopaszodást tapasztalsz, vagy olyan egészségügyi állapotot, amely hajhullást okozhat, nagy az esélye annak, hogy nem tudod újra megnöveszteni a hajadat. Vannak azonban olyan természetes kezelések, amelyeket egyesek hatékonynak találtak.

Egy 2019-es tanulmány kimutatta például, hogy a fejbőr masszírozása javíthatja a hajnövekedést, a véráramlást, és a fejbőr egészségét. Ha naponta időt szánsz erre, az segíthet a stressz és a feszültség oldásában is, ami további bónusz, ha ezek az érzelmek állnak a hajhullás hátterében. A tanulmányban résztvevők 24 héten keresztül naponta 4 percig az ujjbegyeiket használva kis körökben haladtak végig a fejbőrön.

Sokan azonban a kókuszolaj hajmosás előtti és utáni használatában hisznek, mivel laurinsavnak nevezett telített zsírsavakat tartalmaz, amelyek behatolnak a hajszálak belsejébe, és csökkentik a fehérjeveszteséget a hajban. Sőt, egy 2021-es tanulmány azt is kimutatta, hogy a fejbőrre való felvitele egészségesebbé teszi a hajhagymákat.

Hajhullás elleni és hajnövekedést serkentő készítmények

Amennyiben a hajhullásod hátterében genetikai vagy hormonális ok áll, vagy rendszeres gyógyszeres kezelést kapsz, akkor a Dermedic Capilarte hajnövekedést serkentő sampon az ideális készítmény számodra. Tele van olyan aktív összetevőkkel, amelyek megbízhatóan csökkentik a hajhullást, miközben serkentik az új hajszálak növekedést. 

A Kérastase Specifique Bain Prévention Hajfürdő használata szintén hatásos lehet, mivel az egyedülálló Pro-Actif technológiája segít optimalizálni a mikrokeringést a hajhullás csökkentése érdekében, miközben textúrát ad a hajszálaknak.

De sokan dicsérik például a L’Oréal Professionnel Aminexil Advanced-t is, amely egy professzionális 6 hetes hajhullás elleni program. Olyan szükséges tápanyagok biztosításával segít elérni a haj dúsabb és erősebb megjelenését, mint például az aminexil vagy az Omega-6 komplex. 

Ugyan készítmények széles skálájából mazsolázhatsz, de ezeknek a hatékonysága személyenként változik, így tanácsos lehet konzultálni az orvosoddal, mielőtt bármilyen terméket is használni kezdenél. 

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago