Categories: Sport

VILÁGBAJNOKOK – Veszprémi lányok a legkiválóbbak között

Véget ért a 2019. évi világbajnokság a németországi Inzell városában. A 64 ország több mint 1200 sportolója mellett 3 veszprémi női sportoló is részt vett a versenyen, ahonnan már felnőtt női csapat erőtörés világbajnokaként tértek haza.

A csapat tagjai: Bécsi Nikolett, a Veszprémi Padányi Klub vezetőedzője, Kosztyu Veronika és Mucsy Petra (Veszprémi TKD SE.) a negyedik csapattag Süli Tamara (Corvin Taekwon-do Klub Magyarbánhegyes).

Az ötnapos világbajnokságon az egyéni számok után az utolsó napon, szombaton léptek tatamira a mieink. Már az első csapatoknál látszott, hogy nagyon nehéz dolga lesz mindenkinek. A versenyző országok háromnegyede esélyes volt a dobogóra. A magyarokat még az elején szólították törésre, majd ezután következett az igazi idegharc. Sorra jöttek a nemzetek csapatai és mind-mind alattunk teljesítettek. Nagy volt az izgalom a magyarok lelátóján, hisz a versenyszám hivatalosan kiírt befejezése előtt még mindig 4 csapat volt hátra, ebből 3 esélyes. Közel egyórás csúszással dőlt el: Magyarország megszerezte a világbajnoki címet.

Az éremtáblázaton Magyarország az előkelő 14. helyen végzett a 64 nevező ország közül! A veszprémi lányok világbajnokként zárták a versenyt, bekerültek egy illusztris klubba, ahol az elmúlt 40 éves magyar Taekwon-do fennállása alatt eddig mindössze 9, most pedig már 13 világbajnokot jegyezhettek. Közöttük a veszprémieket is: a háromszoros világbajok Rajkai Andreát, a kétszeres VB-győztes Papirovnyik Mónikát és a szintén világbajnok Vajky Lászlót. Az idei VB után újabb 4 hölgyet, köztük ismét három VB-győztest könyvelhet el Veszprém (a padányis Bécsi Niki edzője Vajky László, a két veszprémi TKD-s Mucsy Petra és Kosztyu Veronika edzője pedig Somlai János).

Vajky László

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago