Sport · 2019.05.04.

VILÁGBAJNOKOK – Veszprémi lányok a legkiválóbbak között

Véget ért a 2019. évi világbajnokság a németországi Inzell városában. A 64 ország több mint 1200 sportolója mellett 3 veszprémi női sportoló is részt vett a versenyen, ahonnan már felnőtt női csapat erőtörés világbajnokaként tértek haza.

A csapat tagjai: Bécsi Nikolett, a Veszprémi Padányi Klub vezetőedzője, Kosztyu Veronika és Mucsy Petra (Veszprémi TKD SE.) a negyedik csapattag Süli Tamara (Corvin Taekwon-do Klub Magyarbánhegyes).


Az ötnapos világbajnokságon az egyéni számok után az utolsó napon, szombaton léptek tatamira a mieink. Már az első csapatoknál látszott, hogy nagyon nehéz dolga lesz mindenkinek. A versenyző országok háromnegyede esélyes volt a dobogóra. A magyarokat még az elején szólították törésre, majd ezután következett az igazi idegharc. Sorra jöttek a nemzetek csapatai és mind-mind alattunk teljesítettek. Nagy volt az izgalom a magyarok lelátóján, hisz a versenyszám hivatalosan kiírt befejezése előtt még mindig 4 csapat volt hátra, ebből 3 esélyes. Közel egyórás csúszással dőlt el: Magyarország megszerezte a világbajnoki címet.

Az éremtáblázaton Magyarország az előkelő 14. helyen végzett a 64 nevező ország közül! A veszprémi lányok világbajnokként zárták a versenyt, bekerültek egy illusztris klubba, ahol az elmúlt 40 éves magyar Taekwon-do fennállása alatt eddig mindössze 9, most pedig már 13 világbajnokot jegyezhettek. Közöttük a veszprémieket is: a háromszoros világbajok Rajkai Andreát, a kétszeres VB-győztes Papirovnyik Mónikát és a szintén világbajnok Vajky Lászlót. Az idei VB után újabb 4 hölgyet, köztük ismét három VB-győztest könyvelhet el Veszprém (a padányis Bécsi Niki edzője Vajky László, a két veszprémi TKD-s Mucsy Petra és Kosztyu Veronika edzője pedig Somlai János).

Vajky László


[fbcomments]